Betontag

valg af betontag - hvilket beton tag skal man vælge og hvilke fordele er det ved denne specifikke tagtype?

Betontag er en anden populær tagtype her i Danmark. Den er billigere end tegl og skifer og derfor et godt valg til bygninger hvor æstetik ikke er så vigtig som prisen.

Fordele ved et betontag

Nogle af fordelene ved at vælge betontegl er, udover prisen at du har et større udvalg i farver hvor tegl og skifer, er lidt mere begrænset på det område. De har en mere ensartet overflade end f.eks. lertegl og de har en lang levetid. Derudover er betontagsten en rigtig stærk og holdbar tagsten der bedre tåler en kraftig storm og blæst end f.eks. et tegltag gør.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag

Ulemper ved et beton tag

Ulemperne ved et beton tag er hovedsagligt vægten, betontegl vejer mere end tegl og kan derfor ikke altid lægges oven på et eksisterende tagkonstruktion. Dette kan betyde at den nuværende tagkonstruktion skal forstærkes hvilket kan øge prisen på at få lagt et nyt tag. Et betontag kan heller ikke lægges oven på et eksisterende tag, alle gamle tagsten skal derfor fjernes helt først, hvilke i nogle tilfælde gør at en anden tagtype som ståltag eller skiftertag måske kan være en billigere løsning på trods af den noget højere materiale pris. Beton er lidt en modsætning til tagpap når vi snakker vægt, hvilket gør at det i mange tilfælde er 2 helt forskellige steder hvor disse tagtyper normalt anvendes. Netop derfor har de også meget forskellige egenskaber. Men lad os tage et hurtigt kig på disse egenskaber for betontaget.

Egenskaber

Beton alene er ikke specielt vandafvisende, derfor er det næsten altid nødvendigt at overflade behandle stenene inden brug med en eller anden type af imprægnering eller forsegling til et beton tag. Langt de fleste tagsten man køber, af en ordentlig kvalitet, er behandler med disse allerede inden de forlader fabrikken, så derfor er det altid en god ide lige at tjekke op på dette inden man køber. Så det er ikke altid det kan betale sig at købe de billigste tagsten af beton, hvis de ikke er forsejlet kan det betyde en meromkostning til at få det gjort samt ikke at forglemme den ekstra tid det vil tage at imprægnere hver enkelt tagsten, så det man spare i penge kan hurtigt koste dyrt i tid hvis man skal til at efterbehandle et helt tag.
Hvis man køber indfarvet betontagsten kan man forvente at farven falmer en smule efter nogle år. De holder altså ikke helt så godt på farven som f.eks. farvet teglsten gør, men til gengæld har man så et noget større farve udvalg at vælge i mellem i stedet hvilet gør at for nogle er et betontag det oplagte valg når der skal lægges nyt, især man ønsker noget unikt som man ikke ser ret mange andre steder og er derudover et meget solidt valg til din bolig som de fleste ikke fortryder senere.

Hvorfor vælge et betontag

Der kan være mange grunde til at vælge et tag af beton. For mange er det selvfølgelig prisen, som er den vigtige grund. Bor man et sted, hvor taget ofte udsættes for kraftig vejr, f.eks. ude ved kysten, så kan betontage også være en solid tagtype. Dog skal man være opmærksom på at ikke alle tagkonstruktioner, er kraftige nok til at bære de lidt tungere betontagsten.

Konklusion

Det betyder ikke at et betontag nødvendigvis er en dårlig løsning, for mange kan det sagtens  vise sig at være den bedste løsning, alt afhængig af dit behov og din økonomi.
Så skal man bygge et nyt tag fra bunden er et almindeligt betontag bestemt en tagtype som man bør inkludere i sine overvejelser. Det vil i de fleste tilfælde være en billige løsning end et tegl- eller skifertag og man får et solid og pænt tag der vil holde ens hjem tørt og sikkert i mange år fremover. Er rigtigt godt alternativ til et tegltag eller skifertag hvis man vil spare lidt penge på materialer, og samtidigt have et pænt og holdbart tag på sit hjem. Så for rigtig mange, vil et betontag være en god og holdbar løsning, som kan være noget billigere end mange af de andre muligheder på marked.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag