Tagtyper

Der findes så mange forskellige tagtyper, at det for mange er svært at overskue udvalget når der skal ligges nyt tag på ens hus. Så lad os se lidt på de mest almindelig tagtyper der bruges her i Danmark, og hvilke fordele og ulemper der er ved disse.

Nyt tag

Det at stå overfor at skulle udskifte dit tag er en stor beslutning og en beslutning, der kræver mange overvejelser. Disse overvejelser drejer sig både om valget af materiale til
sit nye tag, men der er også store overvejelser forbundet med hele processen og ikke bare selve valget af tag. De mange forskellige tagtyper gør ikke beslutningen nemmere, især ikke hvis man ikke har kendskab til fordelene og ulemperne ved de forskellige tagtyper.

Valgmuligheder af typer tag…

Når det kommer til at vælge et nyt tag og hvilket materiale det skal være lavet af, er der forskellige muligheder på markedet. Et tag er ikke bare et tag, der er flere materialer, det kan være lavet af, det kan have flere forskellige farver og former og alt dette er noget, der skal overvejes, når det kommer til at vælge et nyt tag. Et tag kan være lavet af tegl, skifer og beton og det kan være rødt, sort, brunt eller blåligt.

Tegltag:

Tegltag er et utroligt populært valg i Danmark når det kommer til valg af nyt tag og klart den mest benyttede tagtype. Tegltag er et meget flot tag, som har en høj holdbarhed. Et tegltag kan fås med forskellige overflader og farver så du kan få lige det tegltag, som passer til dig og dit hus. De forskellige overflader som tegltag kan fås med er: Natur tegltag, hvilket ikke på nogen måde er efterbehandlet, blådæmpede tegltag, hvilket er brændt i en speciel type ovn, hvilket giver det blådæmpede tegltag sin karakteristiske blåsort farve, engoberede / ædelengoberede tegltag, hvilket er tegltag, som er behandlet med engoben og derefter brændet ved over 1000 grader, sidst men ikke mindst findes der glaseret tegltag, som er glaseret og får på denne måde en blank overflade med højglans og samtidig fås denne type tegltag i flere forskellige farver. Tegltag kan fås i flere forskellige former, hvilket sammen med tegltagets overflader giver taget et klassisk, elegant og levende udseende.

Skifertag:

Skifertag er et meget populært valgt iblandt danskerne og samtidig er det et tag, som er nemt at lægge. Skifertag er en finkornet bjergart, som er lavet bl.a. af mudder og ler. Skifertag skæres ud af en klippevæg og derefter saves skiferpladerne ud og til sidst skæres det ud i skifertagsten, samtidig er skifertag det mest miljøvenlige tag, der findes på markedet. Skifertag findes i to varianter, nemlig naturskifer og imiteret skifer. Skifertag fås i blågrå og rødlige farver og har også et naturligt farvespil, der giver skifertag et flot og elegant udseende. Udover det flotte udseende så er skifertag også et meget holdbart tag og holder i op til 100 år, såfremt det er lagt korrekt. Skifertag er et af de dyrere valg når det kommer til valg af tag materiale pga. den måde det er produceret på, men det har derimod også nogle kvaliteter, som vejer dette op, f.eks. dets holdbarhed, dets miljøvenlighed og lignende.

Betontag:

Betontag kan fås i forskellige farver, samtidig er betontag et let håndterbart materiale og det er naturlig og stærkt. Betontag fås som vingetagsten med 1 eller 2 buer eller også kan i fås som flade tagsten. Betontag er et fremragende alternativ til tegl- eller skifertag, hvilket ofte er dyrere end betontag. Betontag er meget brugt til både nybyggerier og til renoveringer og er også et meget holdbart tag og samtidig er et nemt at lægge. Derudover er det muligt at få betontag med forskellige udseende og derfor er det ikke noget problem at finde et betontag, der passer lige til dig og dit hus og dine farveønsker.

Vigtigt at være opmærksom på…

Det at vælge et nyt tag er ikke en beslutning du tager nemt og hurtigt og derfor et det vigtigt at du i denne forbindelse overvejer dine alternativer når det kommer til tagtyper. Det kan være en omstændig beslutning at vælge et nyt tag og en kompliceret proces at gennemgå, når det gamle tag skal udskiftes med et nyt tag. Det er essentielt at overveje alle sine muligheder og alle sine alternativer når det kommer til at vælge et nyt tag der givet dit hus det rette udseende.

Der er nogen forskellige faktorer du bør overveje når det kommer til at vælge et nyt tag. De faktorer, der bør overvejes, når det nye tag skal vælges, er husets udseende med det nye tag, valget af materiale til det nye tag, økonomien i det at anskaffe sig et nyt tag og så er det også vigtigt at overveje at få professionel rådgivning til at vælge det korrekte tag for dig og dit hus. Alle disse faktorer er vigtige for, at du får valgt et tag, der får dit hus til at have det helt rigtige udseende og at du får et tag af det materiale, der passer til dig og din økonomi og at du har fået den rådgivning, der medfører, at du har fået svar på alle de spørgsmål du måtte have og kan vælge den tagtype der passer bedst til dine ønsker og dit hus uden at fare vildt i de mange forskellige tagtyper man kan få nu om dage.