Skifertag

Skifertag - skifer tag et godt valg til dig der ønsker et eksklusivt luksus tag i bedste kvalitet, og hvor tag priser ikke er det vigtigste Når det kommer til valg af tag, er skifertag (også ofte kaldet skiffer) et meget populært valg blandt danskerne og det er også et tag, der er rimelig nemt at lægge og så har det også et flot udseende. Skifer tag er en finkornet bjergart eller metamorf, der blandt andet er lavet af mudder og ler. Skifer tag laves på den måde at skiferen skæres direkte ud af en klippevæg og derefter saves den ud og til sidst skæres det ud i flager og altså til skifer tagsten, der nu kan monteres på et tag.

Denne forsigtige måde at skære skifer tagsten ud på medfører, at producenterne ikke behøver at bruge megen energi på at fremstille skifer tagsten. Da fremstillingen af skiffer tagsten er meget energibesparende, betyder det at denne type tagsten er miljøvenlige og oveni købet en af mest miljøvenlige tagsten, der findes på markedet.

Skifer findes typisk naturligt i Norge og Storbritannien, og den største hovedproduktion af naturskifer findes i Spanien. Vi kan uden problemer anvende skifer, da der findes skifer i store arealer, og det er ikke nogen man løber tør for i nærmeste fremtid. Dette er på trods af at det benyttes i stor stil, inden for flere forskellige områder.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag

Udover den naturskifer, som er den, der er omtalt ovenfor fås der også forskellige alternativer til denne naturskifer. Nemlig imiteret skifer, også kaldet kunstskifer og keramisk skifer, der er finkornet kvartssand. Disse alternativer er billigere end naturskifer, som er et dyrere alternativ, når det kommer til tagsten. Hvis du kun er interesseret skal du gå efter det, der kaldes naturskifer/ægte skifer, så er du sikker på, at det er den ægte vare du får fat i. Ønsker du en billigere udgave, så er eternitskifer en mulighed, dog uden helt de samme fordele som naturskifer har. Skifertaget har altid været populært, og er stadig en af de mest eftertragtede tagtyper når der skal ligges nyt tag på huset

Skifer i flere farver og med høj holdbarhed

Skifer findes i både blågrå og i en rødlig farve og besidder et naturligt farvespil, hvilket medvirker til, at det er meget flot at se på og at det er så populært på markedet som det er. Skifer er et utroligt flot materiale, ikke kun begrundet i dets farvespil, men også på grund af det elegante og diskrete indtryk, som fås ved at anvende dette klassiske materiale til sine tagsten. Skiferstens udseende er uden tvivl også en af grundende til at flere danske bygninger har et tag af skifer, specielt bygninger, såsom slotte, hoteller og kirker. Som du kan se har mange af disse bygninger et pænt og naturligt udseende som et skifertag forstærker betydeligt og giver en ekstra elegance og kvalitet til bygningen, hvilket gør skifer til et oplagt valg på mange af de større liebhaver boliger. Når vi snakker liebhaver, så er det næsten altid naturskifer eller tegn der benyttes (med mindre de går efter nogle af de mere specielle tagtyper som man ikke ser så ofte).

Det flotte udseende og skifertagets holdbarhed appellere begge dele til arkitekterne, der har tegnet sådanne bygninger. Skiffer tagets holdbarhed er også medvirkende til, at skifer ikke ændrer farve særlig meget med årene og ikke ændre udseende med årene, de kommer ikke til at se slidte ud på samme måde som mange andre tagtyper (med rigtig vedligeholdelse), og affarves ikke på samme måde af solen. Skifer er et materiale, der nemt holder op imod 100 år forudsat, at det er lagt korrekt, og derfor er et skifer tag et meget populært valg, når der skal lægges nyt tag på sin bolig. Derudover er det et meget hårdført materiale, der ikke lader sig medtage af vind og vejr og fint kan klare det danske vejr. Derfor er vedligeholdelse af et skifertag på et minimum, og derudover er skifer jo et af de mest stormsikre materialer at bruge til sit tag. Netop dette er en af grundende til at vi her i landet, elsker skiffer til tage. Hvor ofte skal man f.eks. ikke udskifte en tagsten eller 2 efter en større storm på et almindeligt tegltag? Andre tagtyper som betontag, ståltag, tagpap osv. har alle deres svagheder og styrker som vi beskriver nærmere under de forskellige tagtyper, her på gratistagtjek.dk

natur skiffer et godt valg til et eksklusivt nyt tag til dit hjem

Netop på grund af den store holdbarhed, vælger rigtig mange at få renset sit eksisterende skiffertag, når det begynder at blive gammelt og lidt kedeligt at se på. Her skal man dog være opmærksom på at de fleste skifertage lagt før 1970, er lagt med en anden metode det gør at de f.eks. ikke tåler højtryksrens som et moderne tag af skifer gør. Er man bare det mindste i tvivl, bør man altid spørge en professionel til råds, før man går i gang med projektet, ellers kan du risikere at ødelægge taget helt, så du alligevel ender men at skulle ud, at have lagt et helt nyt tag, eller betale for en dyr omgang renovering. Så selvom man siger at skifer holder evigt, så kan det alligevel ikke altid betale sig med en tagrenovation. Få derfor altid en ekspert til at vurdere hvad det bedste vil være, i lige præcis dit tilfælde. Lidt på samme måde som et ståltag, som du kan læse mere om her på vores info side

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag

Pris og opsætning af at skifertag

Skifer er et naturmateriale, der kræver en del arbejde både under sortering og under produktionen af skiffer tagstenene. Af denne grund er det også et af de mere kostelige tagstens materialer, naturskifer er det dyreste, hvor imiteret skifer er det billigere alternativ, når det kommer til at anskaffe sig et skifertag. Hvad man lige skal vælge afhænger af din økonomi, i langt de fleste tilfælde vil naturskiffer være det optimale valg når vi snakker kvalitet og udseende, men prisen er som sagt jo også noget højere. Mange vælger dog alligevel at betale denne lidt højere pris, for et tag som holder i rigtig mange år, og ser rigtigt pænt ud. Dette er nok den største grund til at flere og flere vælger at få lagt et skifertag på deres bolig.

Når det kommer til at sætte taget op, er det vigtigt at få fagfolk til at hjælpe dig og i dette tilfælde drejer det dig om at få en god tømrer til at lægge taget, undertaget og tagrenderne. Det er essentielt, at du ikke sparer på kvaliteten, når det kommer til at vælge en håndværker, da det at købe nyt tag er en vigtig investering og det skal holde i mange år. Benyt dig af håndværkere, der har en vis erfaring med at lægge skifertag så du har en vis sikkerhed i at det bliver gjort korrekt. Er du i tvivl om mulighederne kan du jo altid bestille et gratis tagtjek og få rådgivning fra eksperterne uden at det kommer til at koste dig noget.