Tegltag

Tegltage - hvorfor et tegltag er en af de mest populære efter efterspurgte tagtyper herhjemme i landet

Tegltag er et af danskernes mest valgte typer af tag og det er en type tag, der har været blandt danskernes foretrukne igennem mange år. Vælger du et tegltag, er du sikret et klassisk udseende tag, der er yderst holdbart. Derudover er der mange valgmuligheder indenfor denne tagtype, da tegltag findes i forskellige overflader, farver, former og størrelser.

Fordele ved et tegltag

Tegltag indeholder ingen tilsætningsstoffer eller bindemidler, og derfor et tegl tag et miljøbevidst valg, da denne type tagsten er mildere for miljøet end andre typer tagsten. Samtidig er teglsten en yderst vedligeholdelsesvenlig type tagsten og grunden til det er, at teglsten brændes ved meget høj varme. Da teglsten er en yderst holdbar og stærk type tagsten betyder det også, at teglsten har en lang levetid, hvilket er på mere end 50 år i de fleste tilfælde. Dette (og tradition) er også en af grundene til at denne tagtype er den mest benyttede i Danmark nu om dage.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag

Tegltag er en type tag, der har en høj holdbarhed og genstridighed og en type tag, der ikke lader sig medtage af regn, sne, slud eller blæst. Teglsten er en type tag, der er farvet med naturfarver og derfor falmer tegltag heller ikke med tiden, hvilket andre typer af tagsten gør. Når det kommer til at vælge et tegltag, er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Grunden til dette er, at teglsten laves i flere forskellige farver, størrelser, former og overflader. Alle disse ting har betydning for prisen, så når folk spørger hvad koster et tegl tag, bliver man i mange tilfælde nød til at spørge mere ind til det. Hvis vi snakker tag priser, så hører tegl ikke til de aller billigste, men holder vi det op i mod, de mange fordele ved tegl, så har det faktisk en meget fair pris.

Teglsten kan fås i flere forskellige farver, hvor rød er den farve, der i gennem tiden har været mest brugt. Helt tilbage fra middelalderen, hvor tegl tag blev lavet med rødler og brændt så det fik flere forskellige nuancer, som dermed giver taget et farvespil, der ikke ses i andre typer af tagsten. Derudover fås teglstag bl.a. også i sorte, blålige og brunlige nuancer som efterhånden er blevet ret populære da mange gerne vil have en tagtype der er anderledes end hvad man normalt ser og dermed give deres bolig et mere unikt udseende.

Der findes fire forskellige overflader, der skal vælges imellem når du vælger et sådant tag og disser overflader kaldes: Natur teglsten, Blådæmpede teglsten, Engoberede / Ædelengoberede teglsten og Glaserede teglsten. læs eventuelt mere på https://roofing.dk/

Tegltags overflader:

Natur teglsten er en type teglsten, som ikke er efterbehandlede og derfor har denne teglsten sin naturlige røde farve og matte overflade.

Blådæmpede teglsten er en type teglsten er, der har en overflade, som er diffusionsåben og mat. Den blåsorte farve giver et flot spil i taget. Denne karakteristiske farve får man på teglsten ved at brænde teglstene en ekstra gang i en speciel ovn og ved ikke at tilføje ilt under brændingen.

Engoberede / Ædelengoberede teglsten er en type teglsten, der er overfladebehandlet med engoben, og herefter brændes teglstenen ved omkring 1000 grader. Denne form for overfladebehandling indeholder vand og ler og de forskellige farver som teglsten får man, ved at blande leret til man får den ønskede farve. Overfladen på engoberede teglsten er diffusionsåben og mat og den ædelengoberede teglsten er diffusionsåben og silkemat, da den engoben denne type teglsten er behandlet med, er tilsat glasmel, som giver en overflade, der er en smule anderledes.

Glaserede teglsten har en overflade, som er blank med højglans og samtidig er den diffusionstæt. Det at en teglsten er diffusionstæt betyder at det er nødvendigt at ventilere teglstenens underside. Den glaseringsglasur som teglsten glaseres med, indeholder farvepigmenter og kvarts.

 

Gode råd til når du skal vælge den rette teglsten

Når det kommer til at vælge nyt tag til dit nye hus er tegl tag et af de foretrukne valg og samtidig et fremragende valg af tagsten. Grunden til dette er, at tegltag er et af de mest holdbare og miljøvenlige typer af tag. Når du står overfor at skulle vælge et nyt tag, er det vigtigt, at du vælger en tagsten, der passer udseendesmæssigt godt til dit hus og giver huset det rette udtryk. Du skal tænkte på at vælge en sten der passer til både selve huset men også til omgivelserne. Både farve og form på stenen er vigtig at overveje og selvfølgelig også stenens overflade, altså skal det være glaseret eller ej? En anden faktor, der er værd at overveje, når man står og skal have nyt tag er at benytte sig af den professionelle rådgivning, som er til rådighed, da det her er muligt at få besvaret alle de spørgsmål, der måtte melde sin i sine overvejelser. Samtidig har disse professionelle rådgivere, alt den viden der er nødvendig for, at du kan tage det helt rigtige valg når der skal vælges nyt tag, og derned sørge for at du får et flot tegltag, som du bestemt også vil sætte pris på mange ud år i fremtiden.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag