Cembrit

Cembrit blev grundlagt tilbage i 1927 og er i dag en af Europas førende producenter inden for forskellige byggematerialer i fibercement. Det er særligt byggematerialer til facade og tag, men også til indvendig beklædning. En af de helt store fordele ved deres forskellige byggematerialer er, at der ikke er behov for ret meget løbende vedligeholdelse, som der ellers typisk kan være på både tag og facade. Samtidig har alle deres produkter en enorm høj slidstyrke, og det er derfor særdeles velegnet til brug i Danmark, hvor materialerne kan modstå de danske og meget skiftende vejrforhold.

Få et gratis hustjek

Nedenfor kan du læse en gennemgang af nogle af de mest almindelige byggematerialer fra Cembrit, så du kan få en fornemmelse af, hvilke materialer du bør vælge til dit næste projekt.

Cembrit plader

Cembrit fremstiller flere forskellige former for plader, også kaldet bølgeplader, der både kan bruges til tag såvel som facaden. Disse bølgeplader kommer i flere forskellige modeller, så du har mulighed for at vælge lige netop den løsning, der passer bedst til dit tag eller til din facade.

De giver et meget harmonisk og klassisk udtryk, og samtidig har de den store fordel, at de har et minimalt behov for vedligeholdelse. Derudover har de også en rigtig lang holdbarhed, og det kan derfor hurtigt vise sig at være en god investering.

Få 3 Gratis tilbud på Nyt Tag

Der er rigtig mange forskellige muligheder, når det kommer til de forskellige Cembrit plader. Du kan vælge mellem følgende modeller: B5, B6, B7 og B9, som vil blive gennemgået i nedenstående afsnit. Derudover er der også mulighed for at vælge ovenlysplader, der bliver fremstillet ud fra de samme profiler og mål som netop B5, B6, B7 og B9 pladerne.

Forskellen er dog, at ovenlyspladerne bliver fremstillet i polycarbonat, som har et beskyttende filter af akryl. Dette filter er med til at give pladerne en meget stærk overflade, som giver lys ind i den pågældende bygning, men som samtidig også har en høj UV-stabilitet.

Derudover kan du også vælge planker, der er fremstillet med det formål at ligne almindelige træplanker, men hvor alle ulemperne ved træplankerne er blevet elimineret.

B7 tagplader

B7 tagplader kan med særlig stor fordel anvendes på taget på de huse, hvor man ønsker at give taget et flot look, der minder meget om de look, som et tegltag giver. Vælger du denne løsning til dit nye tag, vil du få et nyt tag, der kan holde i rigtig mange år, som ikke kræver den store vedligeholdelse, og som samtidig er smukt at kigge på.

Det passer både til det moderne parcelhus, men også til rækkehuse, carporte og mange andre typer bygninger.

Se mere om Cembrit B7

B6 tagplader

Uanset om du ønsker et klassisk eller et mere moderne udtryk på din bygning, så kan du med stor fordel vælge B6 tagplader. De er særligt velegnede til store tagflader på for eksempel industribygninger, landejendomme og parcelhuse. Derudover kan disse plader også bruges på facaden, hvis du ønsker en neutral og ensartet flade på facaden.

Se mere om Cembrit B6

B5 tagplader

Ligesom B6 er B5 tagplader også særligt velegnet til store tagflader, men de bruges typisk ikke på parcelhuse. Til gengæld er de populære til både industribygninger og landejendomme, hvor der ønskes et simpelt og moderne udtryk.

Disse plader kan desuden også bruges som enten et funktionelt eller et dekorativt element på en facade eller som andre former for udvendig beklædning.

Se mere om Cembrit B5

B9 tagplader

Disse plader bliver i særlig stor grad anvendt på store tagflader som for eksempel på landejendomme og industribygninger, og pladerne har en meget naturlig farve i cementgrå. B9-modellen har indstøbte strips, som gør, at pladerne kan fungere som et trædesikkert underlag. Skal disse plader monteres på taget, har de den store fordel, at det ikke er nødvendigt at lægge et undertag.

Se mere om Cembrit B9

Cembrit Toscana

Cembrit Toscana er som skabt til det danske vejr. Der er tale om en stilren, enkel og moderne tagprofil, der på trods af det sydlandsk-klingende navn tilfører den pågældende bygning et stilrent og skandinavisk udtryk.

Taget har en meget slidstærk overflade, og det gør, at det er utroligt modstandsdygtigt over for både snavs og fugt, og samtidig er det ikke på bekostning af tagpladernes flotte udseende. Cembrit Toscana tagprofilerne vil med andre ord kunne holde sin flotte overflade og stilrene udseende i rigtig mange år, og det er tilmed uden behov for den store vedligeholdelse.

Der er ikke kun smukke udseendemæssige fordele ved at vælge denne type tag – der er også en stor økonomisk fordel. Cembrit Toscana kan nemlig monteres uden et undertag, såfremt der er en taghældning på mere end 20 grader. Der er tale om et meget let tag, og derfor er det også muligt at montere tagpladerne direkte oven på den eksisterende tagkonstruktion. Der er dermed ikke behov for at skulle forstærke tagkonstruktionen med spær og lignende.

Denne tagtype er særligt velegnet som alternativ til de populære tagpaptage og de traditionelle bølgetagplader. Udseendemæssigt minder tagtypen om det populære tegltag, men til gengæld koster taget kun en lille smule mere end et tag med bølgeplader. Samtidig kan der opnås yderligere økonomiske fordele ved at undlade at etablere det på et undertag.

Det findes i to forskellige farver; klassisk sort eller teglrød, og der er dermed gode muligheder for at få et tag, der passer til din bygning rent stilmæssigt.

Cembrit plank

Skal du bruge plank til din bygnings facade, tagudhæng eller noget helt tredje, kan du med fordel vælge Cembrit plank i stedet for almindelig træ. Cembrit plank har et udseende, der gør, at det minder om almindelige planker i træ, men samtidig har det også alle de gode egenskaber, som man godt kan savne ved almindelig træ.

Cembrit plank er stort set vedligeholdelsesfri, og du slipper dermed for jævnligt at male det med træbeskyttelse eller at skifte rådne brædder. Der går nemlig ikke hverken råd eller svamp i Cembrit plank, da det er fremstillet af fibercement.

Plankerne kan bruges alle de steder, hvor du normalt ville anvende almindelig træ, så hvad enten du skal beklæde dit hus, din carport eller dit haveskur med træ, kan du i stedet for vælge den robuste, holdbare og vedligeholdelsesfrie Cembrit plank.

Cembrit planker

Cembrit planker er efter sigende markedets stærkeste planker. De er særligt velegnede til beklædning af facaden, og det er den perfekte løsning for alle boligejere, der ønsker en flot træbeklædning, der samtidig har en lang holdbarhed. Derudover er den særligt ideel for de boligejere, der ønsker en løsning, der kræver en minimal indsats i forhold til den løbende vedligeholdelse. Ønsker du en facadebeklædning, der ligner træ, men som ikke kræver den samme høje grad af vedligeholdelse, som træ netop gør, kan du altså med stor fordel vælge Cembrit planker til din facadebeklædning.

Plankerne kan anvendes til rigtig mange forskellige formål, og de kan derfor både bruges på facader, garager, skure, tagudhæng, kviste, gavle, vægge og lofter.

De er designet til at kunne holde til selv de hårdeste og mest ekstreme vejrforhold, og dermed kan de også holde i rigtig mange år i det danske klima. Samtidig er plankerne også modstandsdygtige over for både svamp og råd, og de vil ikke blive nedbrudt eller svækket over tid som for eksempel almindeligt træ.

De findes i intet mindre end 15 forskellige farver, og du har dermed rigtig gode mulighed for at få lige netop den facadebeklædning, der passer til din bolig og din stil.

Hvad er Cembrit lavet af?

Alle de mange forskellige byggematerialer fra Cembrit har en ting til fælles; de er fremstillet af slidstærkt og holdbart fibercement.

Fibercement er et byggemateriale, der er særligt velegnet til alle former for facadebeklædning, tagbeklædning og byggeplader. Det skyldes i høj grad, at fibercement er et meget robust materiale, der kan holde til alle slags vind og vejr, og derfor kræver produkterne fra Cembrit heller ikke ret meget løbende vedligeholdelse. Der er for eksempel ikke tale om træværk, der med jævne mellemrum skal males med træbeskyttelse, eller zink, der kan have en tendens til at revne.

Fibercement består af en blanding af cellulosefibre, cement og plastfibre (PVA), der til sammen skaber et meget let, ikke-brændbart og holdbart byggemateriale. Der er dermed tale om et byggemateriale, der kan holde i rigtig mange år, og som er brandhæmmende. Derudover kan der ikke komme råd eller svamp i pladerne, fordi der ikke kan trænge fugt ind i plankerne eller tagpladerne. Det er i høj grad med til at holde vedligeholdelsen af byggematerialerne nede på et minimalt niveau.

Byggematerialer i fibercement kan nemt rengøres eller vaskes ned med en almindelig svamp og rent vand, som eventuelt kan tilsættes almindelig opvaskemiddel. Mere skal der faktisk ikke til for at holde byggematerialer i fibercement vedlige.

Er du træt af at skulle vedligeholde dine almindelige træplanker med jævne mellemrum, og kunne du tænke dig en langtidsholdbar løsning, der kræver minimal vedligeholdelse, men som samtidig har det flotte trælook, der passer til enhver bygning? Så kan du altså med stor fordel vælge mellem de mange forskellige byggematerialer fra Cembrit. Samtidig får du en prismæssig økonomisk løsning, der vil være en god investering i rigtig mange år ud i fremtiden.

Cembrit Montering