2021 – Fire ting du skal gøre i det nye år

Et nyt kapitel står for døren, og 2021 ser på mange måder ud til at blive et bedre år end det forgangne, hvis man kigger på coronaen og dens udvikling. Som altid er nytåret en glimrende anledning til at tænke en tanke eller to over, hvad der nu skal til at ske i ens tilværelse. Dog kan det være ganske vanskeligt at beslutte sig for konkrete ting, man gerne vil have klaret eller prøvet i det nye år.

Her kommer fire bud på forskellige ting, man meget passende kan gøre i 2021.

Få tjekket taget

Er man husejer, er dette første punkt helt klart alfa og omega – sørg for at få tjekket tag og tagrender på huset.

Ikke alle er handyman-typen, og i så fald kan det være en god idé at få professionelle øjne til at kigge på sagerne. På udvalgte websteder kan man således bestille en service, hvor kompetente fagfolk vurderer, hvilken stand ens tag og tagrender er i. Det er en god måde at spare både tid og penge på, og man er i højere grad garanteret et godt slutresultat.

Køb et nyt møbel

Coronaen har gjort ondt på samfundsøkonomien, og selvom det kunne være langt værre, bør man stadig gøre sit for at hjælpe Danmark tilbage på rette økonomiske spor. I den sammenhæng er det en god idé at kickstarte forbruget, så der kan blive pumpet nogle penge rundt i samfundet. Det kan man koble sammen med at friske sit hjem lidt op og købe et nyt, spændende møbel.

I disse tider er sovesofaer meget populære, og det er ikke tilfældigt, for det i sandhed et både praktisk og smart møbel. Læs mere her.

En tur i zoo

Endnu en ting, man bør få gjort i 2021, er at tage en tur i den nærmeste zoologiske have, for det er en ting, danskerne generelt gør for sjældent. Er man bosiddende i København, er der mulighed for at se de sjældne pandaer, men der er også flere andre gode zoologiske haver i Danmark, som uden tvivl er store oplevelser, hvad enten man er barn eller voksen.

Riv en lørdag ud af kalenderen og drøn op til zoo med et kamera under armen og nyd dagen med dyrene. Det er meget almindeligt, at man spiser frokost i samme ombæring, og mange zoologiske haver tilbyder et væld af forskellige retter – ingen smalle steder.

Spis i farver

Endnu en ting, man bør giv et skud i det nye år, er at spise mere varieret og mere bæredygtigt. Det betyder mindre kød og flere grøntsager, og hvis man som mange andre synes, det kan være lidt svært at komme i gang med, er der lykkeligvis råd for det. Man kan nemlig forsøge sig med at spise i farver, så man sørger for at have en velsmagende regnbue på sin tallerken.

Grøn spinat, gul peberfrugt, røde linser, sorte oliven – der er mange muligheder for at sammensætte lækre menuer, og det er ovenikøbet godt for både én selv og for klimaet, hvis man spiser flere farver og mindre kød. Vegetarisk mad buldrer frem i øjeblikket, og der er et utal af lækre retter, man kan kokkerere, og man vil med garanti ikke blive skuffet. 

Skriv en kommentar