4 tips når du skal flytte til ny bolig

Skal du snart til at flytte, og vil du gerne gøre det så nemt som muligt for dig selv, kan du lade dig inspirere af de tips, du finder herunder.

1 – Lej en flyttebil

For det første kan det være en god idé at leje en flyttebil, når du skal flytte, alt afhængig hvor stor en bil du selv har. Har du meget, der skal flyttes, er det bare nemmere at gøre det med en flyttebil eller en varevogn, og det koster som regel ikke meget mere end 4-600 kroner om dagen at leje sådan en. Du kan også hyre et flyttefirma, men det bliver hurtigt meget dyrere, da du også skal betale løn til flyttemændene.

2 – Lav en glidende overgang til ny bolig

Så er det også en god idé at gøre overgangen til din nye bolig så nem som overhovedet muligt. Det handler blandt andet om at få styr på, hvilken dato du skal være ude af den gamle bolig, hvornår du kan overtage nøglerne til den nye, og hvilken dato du har tænkt dig at flytte alle dine ting. Du kan ikke komme uden om, at der vil være et par dage eller en længere periode, hvor du kommer til at bo i flyttekasser. Men hvis du planlagt det hele grundigt, kan du minimere denne stressede periode og næsten flytte direkte fra den ene bolig over til den anden uden for mange gener.

3 – Få styr på ansvaret for din bolig

Det er også godt at gå din nye lejekontrakt igennem, så du er sikker på, hvem der står for hvad, når det kommer til vedligehold af boligen. Skal du fx stå for udendørs eller indendørs vedligehold? Er det dig eller dit boligselskab der skal stå for at rydde sne på fortovet om vinteren? Og må du gerne sætte en ny hæk op i din have, hvis du har lyst til det? Alt dette kan du som regel finde svar på i din lejekontrakt, og hvis du ikke kan det, har du altid mulighed for at ringe til udlejeren og få det afklaret.

4 – Søg boligstøtte og opdater dine forsikringer

Sidst, men ikke mindst, kan det også være klogt at få søgt boligstøtte til din nye bolig. Alt afhængig af størrelsen på din bolig, prisen på den samt din indtægt, kan du få udbetalt et større eller mindre beløb hver måned, som du kan bruge til at dække din husleje. Derefter er det også vigtigt, at du husker at få opdateret dine forsikringer, så din indboforsikring fx nu dækker din nye bolig i stedet for den gamle.

Skal du flytte med dine børn, og vil du gerne give dem en indflytningsgave, kan du jo kigge på ur til 6 årig her.

Skriv en kommentar