Alt hvad du skal vide om en ludbehandling

Behandling med lud er en nem proces for mange at lave. Hvis du gerne vil have lyse træoverflader i dit hjem, så er det nemt at få lavet med lud. Her kan du få fokus på træets naturlighed, struktur og åretegning.

Det modvirker gulning af træet, hvilket er med til at bevare det naturlige og rå look, som lyst træ kan give et rum eller en hel bolig.

Hvad er lud?

Lud er helt konkret en behandling af træ, som giver det en lys overflade. Derudover så hærder det også overfladen og beskytter træet mod den naturlige dannelse af garvesyre, hvor træet godt kan blive mørkere eller gult i det.

Lud hjælper altså med at bibeholde træets naturlige udseende. Det vil være lysere i længere tid med en ludbehandling. Det kan bruges på alt slags træ, hvilket indebærer ting såsom et gulv, loft, møbler eller bordplader.

Sådan vælger du det rigtige lud

Det er svært at vælge forkert, når det kommer til lud. Der findes nemlig kun en type af lud og det er naturlud. Naturlud er helt uden farvepigment, hvilket vil fremhæve det naturlige look uden at misfarve træet på nogen måde.

Hvis du gerne vil have en hvidere overflade, så kan du efterbehandle overfladen efter din ludbehandling. Det er hvis du gerne vil have en lysere overfalde, hvor træets struktur stadigvæk er synlig.

Sådan laver du en ludbehandling

Detr er vigtigt, at du har fokus på en god forbehandling inden du starter. Det kan være med til at sikre dig det bedste resultat. Det vil sikre dig et resultat, der kan holde i mange år frem.

Inden du starter med lud, så skal du sikre dig at overfladen er tør. Derfor skal du sørge for at rense træet med trærens for at fjerne gammel maling og rester fra lak eller olie.

Så skal ludbeholderen rystes godt og grundigt.

Herefter skal du putte lud på træet, hvor du påfører et jævnt lag i træets åreretning. Hvis der skulle komme overlapninger, så skal du blot pensles stille og roligt ud, inden det tørrer.

Efterbehandling af lud

Det kan godt være nødvendigt at lave efterbehandling af lud. Det gør man for at få en vandafvisende som sikrer træet et langt og godt liv. Det er altså med til at skabe et mere holdbart resultat, hvilket gør, at træet kan holde i meget længere tid.

Skriv en kommentar