Er dit tag i orden? Overvej at få det tjekket

Ens hjem skal helst være i orden. Det er der, man bruger størstedelen af sit liv, og det er også det vigtige rum, hvor man slapper af og nyder livet. Derfor er det utroligt irriterende, hvis der er noget galt med hjemmet.

Det kan derfor være oplagt at få tjekket sit tag, især når man kan få det gjort gratis. Hvis der er problemer med taget, vil det ofte skabe gener i hjemmet. Dette bør, og kan, undgås.

Problemer med taget

Der kan være mange forskellige problemer med ens tag, og de er alle sammen problematiske. Heldigvis er det også muligt, at fikse det der er galt med ens tag.

Eksempelvis kan ens tag være utæt. Hvis taget er utæt og hullet, er det en grel oplevelse at bo i huset. Det betyder, at der nemmere kan komme vand og utøj ind i hjemmet, og at der også vil være mere træk, således at man fryser om vinteren. Det kan også lede til problemer med fugt, som kan ødelægge selv den bedste bolig.

Der er også mulighed for, at taget bare ikke er godt isoleret. Hvis dette er tilfældet, så må man, ligesom hvis det er utæt, leve med, at huset i vinterhalvåret bliver koldt. Det er træls at bo i et koldt hjem, og det er også hårdt for varmeregningen, som antageligt kommer til at stige gevaldigt.

Hvis taget virker problemfrit – hvad du alligevel bør tjekke

Selv hvis det ikke umiddelbart virker til, at der er problemer med taget, så kan det godt være en god ide alligevel at få tjekket boligen. Hvis ens hjem blev bygget imellem 1950 og 1977, er der risiko for, at der kan være anvendt PCB i bygningsværket.

PCB blev brugt i denne periode, fordi det havde nogle egenskaber, som var fordelagtige for byggeri. Problemer er bare, at det er et giftigt stof, som det i den grad er at foretrække, at man ikke kommer i kontakt med. Derfor kan det være en god ide at finde ud af, om der er anvendt PCB i ens hjem.

Hvis der er PCB i ens hjem, behøver man dog ikke fortvivle. Der er mulighed for, at man effektivt kan få det forsejlet, således at man ikke behøver at bekymre sig derom. Læs mere her om mulighederne for at få PCB forsejlet i hjemmet. Så kan man trygt blive boende.

Skriv en kommentar