Et nyt tag og tagrende gør det muligt at gro hindbær op ad husets vægge

Den danske skov bugner med hindbær om sommeren. Findes der noget bedre hyggeligere, end at gå en tur med familien og plukke de friske bær? De kan spises direkte fra stilken, men man kan også bruge dem i en lang række lækre opskrifter.

En sand dansk klassiker er hindbærmarmeladen. Det er den dejlige søde marmelade, vi alle kender og elsker. Hindbærmarmelade er perfekt til morgenbordet og de nybagte boller. Eventuel med en god kop kaffe eller varm kakao til. Så bliver det ikke hyggeligere!

Mange køber deres hindbærmarmelade i kødmarkeder, men med en hindbærmarmelade opskrift kan du lave din helt egen marmelade og imponere din familie!

Friske bær – fra skov, butik eller have

Det vigtigste i en god omgang hjemmelavet hindbærmarmelade er selvfølgelig hindbær. Du kan købe dem friske eller på frost, men det bedste er nu, at gå en tur i den danske skov og plukke dem selv.

Du kan finde hindbær i nåleskove og løvskove, hvor de hænger på hindbærbusken. De er modne om sommeren, så det passer perfekt med en god sommer skovtur. Derudover er de også lette at dyrke selv! Det er fuldstændigt op til dig, hvordan du vil få fat i dine hindbær.

Marmelade laves på kærlighed

For at lave marmelade skal du bruge sukker, melatin og tomme marmeladeglas. Det første, du skal, er at vaske dine hindbær. Derefter skal du koge dem.
Når de har kogt i et par minutter, rør da sukkeret lige så stille. Der skal cirka 500 gram sukker til 1000 gram hindbær.
Derefter skal du tilsætte melatin samt lidt ekstra sukker. Det sørger for, at din marmelade får den rigtige cremede og klumpede konsistens.
Derefter skal det hele skummes og hældes på glas. Og der har du din egen hjemmelavet hindbærmarmelade fra din egen have eller fra skoven.

Skriv en kommentar