Sådan overskuer du situationen med et dødsbo

Et dødsbo er et resultat af, at man har mistet. Det er naturligvis aldrig sjovt, og midt i sorgen kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle tage stilling ting- og rydde et helt hjem. Man går måske rundt i minder, man kan føle, at man invaderer det levede liv og det kan følelsesmæssigt være overvældende og hårdt. Læs mere om dødsboer lige her.

Herunder kan du læse om nogle af de ting, du kan gøre, for at situationen omkring et dødsbo bliver mere overskuelig. Det er blot råd, og situationen kan opleves meget forskelligt fra person til person, derfor er nedenstående afsnit vejledende.

Få hjælp udefra

Det er faktisk muligt at få hjælp udefra, og det kan være en god idé til at lette på situationen. Når du eller I vælger at få hjælp udefra, betyder det, at der kan komme en advokat, der kan være den person med overblikket over situationen.

En advokat kan have styr på, hvad der står i papirerne, fx i forhold til hvem der arver hvad, samt hvordan de forskellige ting skal fordeles.

I kan faktisk også få hjælp fra nogle, der tager ud og hjælper med at rydde et dødsbo. Her kan I vælge en løsning, hvor de kommer og gør det hele for jer. Men I kan også vælge det som en slags aflastning, hvor de er med til at være ud.

Stå sammen som familie

Det er vigtigt, at I står sammen som familie. Uanset hvordan situationen er, er det ikke sjovt at stå alene i den. Når I står sammen, kan I også formå at samarbejde, og så kan det faktisk blive til en smuk ting at gå rundt og tømme et hjem sammen.

Måske det er jeres forældre, der ikke længere er her mere, og I nu står over for at skulle tømme hjemmet. At gøre det til en fin og smuk ting, kan hjælpe på hele situationen, og det kan blive et vigtigt skridt i retningen af at tage afsked. Faktisk kan det fungere som et slags overgangsritual, der får stor betydning for at komme godt igennem sorgperioden.

Hvis du fortsat er nysgerrig på at vide mere om dødsbo – samt mulighederne omkring det – kan du indhente flere informationer. Læs mere her.

Du kan tænke praktisk

En anden mulighed for at gribe det an, er også at tænke praktisk omkring situationen. Måske du ikke har lyst til at gå rundt og tage stilling til hver enkelt ting og mindes, og derfor kan du gribe det mere praktisk an.

Du kan forsøge at overskue det ved at sortere alle tingene. Du kan på forhånd arrangere forskellige steder eller kasser, hvor du lægger bestemte ting. Du kan fx lave en stor bunke til alt, der skal smides ud. Og så kan du have et sted, hvor du sætter alt det, du tror har værdi, og som du ønsker at sælge.

Du kan også samle sammen til at donere, så de mange ting kan få helt nye liv i nye hjem.

Skriv en kommentar