Snart tid til at få malet udhæng?

Er det ved at være den tid på året, hvor du skal have malet udhæng? Så læs med her. 

Det meste træ skal nemlig males med træbeskyttelse mindst en gang om året. Dette skyldes, at der ellers kan opstå problemer med fugt, svamp og råd. 

Hvis fugt, svamp og råd får lov til at vokse på træet omkring huset, kan det få sundhedsmæssige komplikationer. F.eks. kan svamp og fugt give stoppet næse, hoste og lungeproblemer. Det er derfor meget vigtigt, at du får malet dit udhæng med træbeskyttelse – cirka en gang om året. 

Heldigvis findes der spandevis af hjemmesider med litervis af gode tilbud til dig. På den måde garderer du dit hus mod skader – og din familie mod sygdom.  

Masser af billige og gode muligheder 

På nettet kan du finde en masse gode tilbud. Det er dog vigtigt at du ikke bare køber noget tilfældigt billigt. Det er nemlig en rigtig dårlig ide at gå på kompromis med kvaliteten.Træværk der rådner, er langt dyrere end de 30% ekstra kvalitet koster. 

Der er mange valgmuligheder hvad angår træbeskyttelse. Du kan blandt andet købe gennemsigtigt træbeskyttelse eller farvet træbeskyttelse. Det er smag og behag, alt efter om du føler, at dit træ har brug for at blive piftet op med en ny farve. 

Gennemsigtigt træbeskyttelse gør det muligt at beskytte dit træ, men samtidig gøre overfladestrukturen synlig. Det er den perfekte løsning, hvis du gerne vil bibeholde træ-looket. 

Det er dog en god idé at se de forskellige muligheder igennem, før du træffer et valg. Der er mange dos-and-dont’s, hvad angår træbeskyttelse. F.eks. holder gennemsigtigt træbeskyttelse ikke så længe. Det er sådanne små detaljer, det er vigtigt at tage i mente, før du træffer et valg.  

Det er ved at være sæsonen 

Det er bedst at træbeskytte dit træ i de varme måneder. Det er altså derfor snart ved at være sæson for at male. Det er dog værd at huske, at du først skal fjerne eventuelt råddent og ødelagt træ. Det kan desværre ikke fikses med et lag træbeskyttelse. 

Inden du køber træbeskyttelse og begynder at male, er det en god idé at undersøge, hvilken træsort, du skal male. Der er forskellige slags træbeskyttelse, der hver især har forskellige egenskaber. Husk derfor at undersøge, hvilken slags træbeskyttelse og maling, der bedst passer til dit træ. Du kan finde maling til alle typer af træ her.

Ellers er det bare at gå i gang, når vi når sommermånederne. Det skal helst være tørvejr og over 10 grader, før at træbeskyttelsen fungerer bedst.

 

Skriv en kommentar