Stråtag og gammel dansk – Alkohol dengang, kontra nu!

Det er vigtigt at vide, hvordan vores samfund har ændret sig gennem tiden. Alkohol blev i gamle dage brugt som en måde at håndtere sociale problemer på, men i dag ses alkohol oftere som et problem, der skal løses. I Danmark er der mange mennesker, der har gjort dette spørgsmål til deres mission – at bekæmpe alkohol og alle dens negative virkninger på samfundet. De ønsker at bringe de gamle danske idealer om god mental sundhed og fysisk form tilbage, som de mener, er blevet ødelagt af alkoholmisbrug.

Alkohol i gamle dage

I gamle dage var alkohol en del af hverdagen. Det blev brugt som en måde at håndtere sociale problemer på, og folk kunne drikke alt det, de ville, uden at det fik nogen konsekvenser, fordi der ikke var nogen regler imod det. Brugen af alkohol i samfundet har ændret sig med tiden fra at blive set som noget positivt til at blive set som noget negativt på grund af de skadelige virkninger på samfund. Det også vigtigt at pointere, at der ikke var nogen deciderede regler i forhold til køb af alkohol i gamle dage.

Alkohol i Danmark i dag

Det er meget mere almindeligt at drikke alkohol i dag. Alkohol kan købes i et hvert supermarked (dog må man ikke købe, hvis man er under 18 år). Men Alkohol bliver hurtigt set som et problem, hvis der er et overdrevent brug af alkohol. Man kan hurtigt blive stemplet som unormalt, hvis man tager til en fest og siger nej tak til alkohol. Så det kan også være en vis pres-faktor, at man føler sig nødt til at drikke.

Det har nemlig fået en social status, at man drikker i en tidlig alder, og at det er blevet normalt, at man tager til ungdomsfest og drikker alkohol. Her er det dog vigtigt, at man tager en samtale med sit barn om, hvor mange genstande han/hun må drikke for at holde vedkommende i en god balance.

De gamle dage vs. i dag

I gamle dage kunne man sejle sin egen sø, hvis man havde et problem med alkohol, der var ikke den største hjælp at hente, hverken fra institutioner eller kommunen. I dag har man meget mere fokus på det at have et misbrug. Hvis man har brug for hjælp kan man komme i alkoholbehandling for sit misbrug og få hjælp af nogle erfarende personer, som ved præcis, hvordan man skal håndtere et misbrug.

Skriv en kommentar