Tagrenovering

Trænger dit tag til en kærlig hånd? Måske behøver du ikke udskifte hele taget, men kan nøjes med at få lavet en tagrenovering. Dette kan du forhøre dig med af en fagperson. I dette tilfælde er det en tømrer eller tagfirma som du skal rådføre dig med. Du kan spare mange penge ved blot at få en tagrenovering, så hvis dette er en mulighed, er det klart at foretrække.

Tagrenovering fungerer på den måde, at taget renses for snavs, mos og alger, og derefter repareres eventuelle skader. Slutteligt kan man vælge at male eller efterisolere taget. Dette koster ekstra, men det kan betale sig, da din varmeregning vil falde betydeligt.

Pris for tagrenovering

Det er forskelligt, hvornår dit tag skal skiftes eller renoveres, alt efter hvor gammelt det er, og hvilket materiale det er lavet af. Dette er vigtigt at være opmærksom på inden, så du får taget det helt rigtige valg. De forskellige slags tage kan holde mellem 25 og 60 år.

Som sagt sparer du en del ved at få lavet en tagrenovering i stedet for at udskifte taget. Prisen på en tagrenovering varierer også meget, alt efter hvilken stand taget er i, og hvilket materiale det er lavet af. Prisen kan ligge på alt fra 300-1500 kr. pr. m2. Derfor er det svært at fastsætte en pris. Du kan dog spare penge ved at indhente forskellige tilbud, som du kan sammenligne mellem, og du kan dermed vælge det bedste. Få pris på tagrenovering her.

Der findes flere tjenester, hvor man kan indhente gratis tilbud på tagrenovering og andre tagprojekter. Her er det er helt gratis for dig at få tilbuddene. Du kan også vælge at afslå dem alle, hvis du fortryder. Dermed binder du dig ikke til noget. Leverandørerne er anerkendte håndværkere, som bliver anmeldt ud fra tidligere kunders oplevelse. Derfor er du sikret et godt resultat. Yderligere vil tilbuddene gælde lokale leverandører, så du ikke skal betale transportudgifter. Her kan du nemt få hjælp til at få foretaget den tagrenovering, som dit tag har brug for, og du kan få råd og sparring.

Kan jeg selv gøre det?

Tagrenovering kræver professionel ekspertise. Det er ikke noget, du lige kan gøre selv, da du kan forårsage taget reel skade. Derfor er det bedst at få lavet et ordentligt stykke arbejde, så dit tags levetid kan blive forlænget, og du ikke skal bekymre dig om det lige foreløbigt.

Det er en god idé at få et tageftersyn med nogle års mellemrum, så du er opdateret på dit tags forfatning. Derudover kan du rengøre dine tagrender, hvilket også vil være med til at forlænge tagets levetid. Dette kan du gøre selv, hvormed du skal have en håndværkers hjælp for at få lavet en tagrenovering. Vedkommende vil vide præcis, hvad dit tag har brug for, og kan give dig den sparring, du har brug for.

Det kan også være, at taget er så slidt, at det skal udskiftes. En håndværker vil netop kunne vejlede dig i dette, men ellers kan du ofte tjekke, om taget har revner, mistet sin farve, er fuldt af alger og mos, eller om det mangler flere tagsten. Dette er ofte tegn på, at taget skal renoveres.

Skriv en kommentar