Skal man vælge et ståltag som f.eks. Decra eller det mere klassiske tegltag når der skal lægges nyt? Dette valg er afhængig af flere ting. F.eks. er det tale om en renovation af et eksisterende tag eller skal der lægges helt nyt? skal undertaget og konstruktionen rettes eller bibeholdes?
Rigtig mange vælger at få lagt ståltag hvis de i forvejen har et tag som måske et ved at køre på sidste vers og ikke vil kunne betale sig at renovere. Fordelen ved netop at vælge ståltag her er at man i mange tilfælge vil kunne lægge det direkte oven på det eksisterende tag. Dermed spare man alt arbejdet ved at pille det gamle tag ned og få fjernet stumperne. Du opnår i mange tilfælde, en ekstra isolering ved at lade det gamle tag blive på huset. På afstand kan det være rigtigt svært at se forskel på et tegltag og et ståltag og da ståltaget samtidig er den billigste løsning er det mange som faktisk foretrækker den løsning frem for et tegl tag. Et ståltag vejer ca. 4,5 kg. pr. kvadratmeter hvilket gør at det oftest kan lægges på det nuværende tag uden at stille ekstra krav til undertaget. Derfor vælger mange et ståltag når de skal have lagt nyt tag på hjemmet.
Der er dog stadig mange der foretrækker rigtig teglsten når der skal lægges et nyt tag, for mange virker et ståltag lidt som discount løsningen i det mange forbinde ståltag med de store stålplader man ofte bruger inden for landbrug og industri. Nu om dage kan man få stålplader der er nemme at arbejde med og ligner teglsten temmelig meget, hvilket gør at stål pludselig er blevet et meget attraktivt alternativ til teglsten af ler. Dog er det klassiske tegltag stadig danskernes foretrukne tagtype når der skal ligges nyt tag.
Hvis man slet ikke er til nogle af de 2 tagtyper kan man også overveje et skifertag eller hvis man har et meget moderne hus er tagpap en billig og attraktiv løsning for mange. Se lidt på de forskellige tagtypers fordele og ulemper, hold det op i mod prisen og stil dem op i en prioriteret rækkefølge. Derefter se hvilken af de 2 øverste som du tror vil passe bedst til lige netop dit hus og du har højst sandsynligt funden det tag som vil være det bedste i dit tilfælde. Et du i tvivl om hvilen tagtype du skal vælge, bør du rådføre dig med en ekspert eller evt. bestille et gratis tagtjek hvor du får professionel rådgivning uden det koster dig noget.