Valg af tømrer

Står du og skal i gang med et større bygge projekt og har fået afklaret de mest basale ting, som hvad der skal laves, hvilke type materialer der skal bruges og hvad dit budget er og magter du ikke selv at udføre opgaven er det tid til at finde den rigtige tømrer til at gøre det for det. Hvem skal man her vælge? Den lokale tømrer nede i byen som alle kender, billig udenlandsk arbejdskraft eller det store meget professionelle firma fra nabobyen? Det rigtige valg afhænger af hvor meget du tør satse og hvilken type opgave det er tale om. Jeg har oplevet rigtig mange som har fået et super tilbud fra f.eks. udenlandske firmaer (hovedsagligt fra tyskland og Polen) og hurtigt fået løst opgaven. I nogle tilfælde har det være en stor succes hvor de har fået løst det en del billigere end hvis de havde benyttet sig af dansk arbejdskraft.  Desværre har jeg også set en del eksempler hvor det umiddelbart ser fint ud men kort tid efter opdager man forskellige typer af fejl og mangler og når man henvender sig til firmaet for at få udbedret disse mangler er der ingen respons. Andre gang er det færdige resultat langt fra det man enlig havde forestillet sig. Så vælger man at benytte sig at denne type arbejdskraft er der altid en vis risiko involveret og i nogle tilfælde kan det måske være helt ok, f.eks. hvis der er tale om et discount projekt hvor kvalitet ikke er vigtigt eller en garage/udeskur.

Står du mangler en dygtig tømrere eller handyman når der skal ligges et nyt tag, kan jeg anbefale Handysten, hvor pris og service er helt i top. Du finder hans hjemmeside her på https://handysten.dk – tømrer og handyman

Den lokale tømrer er ofte det sikre valg, man kender kvaliteten af hans arbejde fra sine naboer og i mange tilfælde kender man også tømreren. Til de fleste mindre opgaver bør dette også være ens første valg, han kommer ud sætte et vindue i eller hvad der skal laves, sludre lidt om vejr og vind mens han drikke en kop kaffe og derefter videre til næste opgave. Men er der tale om større bygge projekter er det ikke altid at den lokale tømrer har de nødvendige ressourcer for at løse opgaven ordentligt. Hvad hvis tidsrammen overskrides eller det færdige resultat ikke er tilfredsstille, så kan der skabes en dårlig stemning og så er det måske ikke helt så sjovt konstant at løbe ind i sin tømreren nede ved købmanden.

Fordelen derimod ved de store firmaer er at de ofte er dække ind via forskellige garanti ordninger som f.eks. byg garanti eller anden garanti ordning. De har ofte det udstyr der kræves for at løse selv meget komplicerede opgaver og i tilfælde af sygdom/ferie er der nok at folk at trække på.

Man kan derfor ikke blot sige, benyt altid det store kendte firma eller hold jer fra billig polsk arbejdskraft. Det efterhænger helt af opgaven der skal udføres.

Men inden du bestiller en handyman eller tømrer til at løse opgaven for dig, overvej at få lavet et tagtjek først. Læs mere om Tagtjek her

Skriv en kommentar