Derfor er låsesmede vigtige i retssystemet

Du kender sikkert til en låsesmed. Men du har formentlig aldrig tænkt over, hvordan advokater gør brug af dem – faktisk oftere end du måske går og tror. For låsesmede kan meget mere end blot at redde dig, hvis du har smækket dig ude af din lejlighed. De udgør faktisk en vigtig brik i en række forskellige dele af vores retssystem, bl.a. på vegne af advokater. Dette skal vi kigge nærmere på i denne artikell – jeg håber, du vil læse med. 

 

Ved konkursboer bruges låsesmede flittigt

 

Nu skal dette ikke blive en juridisk fremstilling, men vi er nødt til lige at slå fundamentet fast. Konkurs indtræder, når en skyldner er illikvid – altså ikke har penge lige nu og her til at betale sine regninger. Så indtræder der et særligt regelsæt, som primært bl.a. findes i konkursloven. Hele formålet med en konkurs er, at virksomhedens værdi skal udnyttes, så de kreditorer – altså de, der har penge til gode i virksomheden – kan få (nogle af) deres penge. Det var blot de indledende kommentarer; hvad har det så med en låsesmed at gøre? 

 

Jo, en stor værdi i mange virksomheder er i form af ejendomme, fx et lager. Dette lager skal kurator have adgang til, så han kan få sig et overblik over, hvad der faktisk er af værdier, og hvad der kan sælges. Her kan han bruge en låsesmed til at tilegne sig adgang. Men der er også et andet formål med, at kurator får kontrol med virksomhedens ejendomme. For det er desværre set før, at den oprindelige ledelse af virksomheden forsøger at drive selskabet videre eller sælge aktiverne til egen fortjeneste. Det må man som udgangspunkt ikke. Derfor kan kurator sikre aktiverne ved at sætte en ny lås på virksomhedens ejendomme – på den måde kan den tidligere ledelse ikke tilgå ejendommen, hvorfor det nu er meget mere besværligt for dem at forstyrre konkursbehandlingen. Og til at løse denne opgave er det naturligvis oplagt at henvende sig til en låsesmed. 

 

Hjælper også fogeden

 

Der er i det hele taget mange situationer i retssystemet, hvor låsesmede bidrager. Det kan også være ved udsættelsessager, hvor en lejer ikke betaler husleje og derved skal udsættes af lejemålet. Her kan det være nødvendigt med en låsesmed, som kan sikre adgang til det lejede – så fogeden kan komme ind og se sig omkring, evt. tage en dialog med lejerne. 

Skriv en kommentar