Hvad koster en professionel tagmaling?

Mange husejere er usikre på, hvad de skal gøre med deres tag. Nogle tror, at de skal udskifte det hele, mens andre mener, at det blot er et spørgsmål om at male. Sandheden er, at der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Hvis du ønsker, at dit tag skal holde længere i fremtiden, så er maling måske noget for dig!

Kan man male et tag?

Ja! Du kan male et tag, ligesom du maler en væg, så kan taget på et hus også males. Det er dog ikke samme type maling, men det kan gøres, hvis taget ser slidt ud, eller hvis man ønsker taget i en anden farve. Det kan dog ikke anbefales, at man gør det selv, da det kræver teknik og det rette udstyr. Du bør hellere få et uforpligtende tilbud på tagmaling, hos en professionel tagmaler.

Fordele

Der er mange fordele ved at male taget. Det er en billigere løsning end at udskifte det, men det holder længere end almindelig maling på vægge. De nyere, moderne malinger giver en god beskyttelse af dit hus og holder strukturen stærk! De beskytter også mod ophobning af mos, der kan forårsage utætheder i dit hus eller din bygning. Hvis du ikke ønsker at male hele huset, og så skal du bare male dit tag om. Det vil styrke det og spare dig en masse penge!

Ulemper

Der er dog også nogle ulemper. Den maling, der bruges på tagene, er specialiseret til dette formål, så standardmaling kan ikke bruges. Du skal sørge for, at taget får nok lys, når du har malet det, ellers vil alger vokse under malingen. Hvis du ikke er forsigtig, kan det forårsage utætheder i dit tag. Du bør også vælge en farve, der passer til dine omgivelser – vælg ikke en lys, hvid farve, hvis du bor et meget varmt sted!

Hvad koster det at få sit tag malet?

Det afhænger af størrelsen på dit hus, og hvor meget arbejde der er nødvendigt. Du skal forvente at betale omkring 20.000 kroner for et passende størrelse tag på 127km2. Hvilket er meget billigere end at udskifte hele taget.

Du kan finde den nøjagtig pris igennem en beregner. Prøv en prisberegner, hvor du i denne beregner skal indtaste arealet af dit tag, samt om taget har en hældning på over eller under 30 grader. Herefter vil du se din vejledende pris for netop dit tag. Herefter vil du også blive kontaktet, om processen skal sættes igang.

Hvem kan male mit tag?

Det anbefales, at du kun lader fagfolk gøre dette for dig, da de ved, hvordan du beskytter dit tag og får det til at holde længere. Du bør altid vælge en professionel, der har erfaring med maling af tage, og som har et godt omdømme. Vi vil anbefale, at du altid støtter dit lokale fagfolk, for at styrke økonomien og fællesskabet i dit by. Du kan søge på nettet efter et lokalt tagmalerfirma, for at finde et firma, som er tæt beliggende på det hus, der skal males. Du kan også ringe og høre, hvad du bør gøre, og om taget kan reddes, ved at få det malet, eller om det er bedst at skifte det.

Skriv en kommentar