Har du et slidt tag som skal udskiftes?

Så skal du læse med her!

Alle bygninger og huse trænger på et eller andet tidspunkt til et nyt tag, for de fleste kan dette synes, som en uoverskuelig og omkostningsfuld opgave. Men tøv ikke med god planlægning og research, er jeg sikker på, at det er mindre omfang end du regner med. 

Først er det vigtigt, at du gør klart med dig selv – har du kompetencerne til selv at skifte taget, eller bør du overlade arbejdet til kyndige håndværkere. 

Hvis du ikke har kompetencer selv, kan det betale sig at undersøge markeder for firmaer, som kan hjælpe dig – og gerne gennem hele processen, så du ikke skal have nogle bekymringer. 

 

Men først! Hvilken type tag er det, som du ønsker dig?

 

Når man skal have nyt tag, er det en stor og ofte dyr beslutning, og derfor er det vigtigt, at man vælger det rette tag og gør sig nogle overvejelser herom inden man går i gang. 

Taget er en stor del af et hus, både rent praktisk men også husets arkitektoniske stil. Rent praktisk beskytter taget huset mod vind og vejr, og skal derfor kunne modstå dette og selvfølgelig være tæt. Arkitektonisk kan taget ændre meget på husets udseendende og det er derfor vigtigt, at overveje hvilket tag som vi passe bedst til huset stil. 

Der findes mange forskellige typer af muligheder for tagbelægninger – nogle er mere populære end andre. Mange vælger et klassisk tegltag, men der er også muligheder for at få et tag i stål, beton, fibercement og tagpap. Blandt andet fibercement, som også er kendt som eternit er blevet super populært. Udover din egen mening er det også vigtigt, at du undersøger om, der er bestemmelser i lokalplanen for der, hvor du bor. Der kan være regler og krav til, hvordan dit tag skal se ud, og det er naturligvis super vigtigt at undersøge inden. 

Da et tag er en stor opgave, kan det være en fordel at undersøge, om du har andre renoveringsprojekter, som du kan få lavet på samme tid. Typisk kan de fleste håndværkere give dig et godt tilbud, hvis du samler flere opgaver, det vil derfor ofte være billigere at få tingene lavet samtidig fremfor at tage det over flere omgange. 

Skriv en kommentar