Hvorfor gør det selv ikke altid er en god løsning

Her forleden mødte jeg en af mine gamle bekendte og efter nogen tid faldt snakken på tage. Det vidste sig at han her i sommers havde fået lagt et nyt tag på sin villa, men at hele projektet bestemt ikke var gået optimalt. Han mente selv han godt kunne bruge en hammer, og en af hans venner havde engang læst til bygnings konstruktør, så det burde jo være en relativ simpel opgave at få lagt et nyt tegl tag på et en plans villa. Han fandt nogle billige teglsten på internettet, fik bestilt dem samt skruer, beslag og alt det andet der kræves for at kunne lægge et tag på hans hus. Lejede et mindre stillads, målte tingene op og gik i gang med opgaven. Til at starte med skulle det gamle tag jo pilles ned, nye spær skulle skulle sættes op og der skuldes ligges et undertag. Alt dette gik faktisk rigtigt godt.

Læs også: Gratis Tagtjek inden valg af nyt tag

Næste fase var så at få lagt de nye teglsten. Til at starte med gik det rigtigt godt, men da den sidste række skulde lægges, så vidste det sig at pga. en regne fejl så passede det ikke med størrelsen, og de var nød til at pille samtlige sten af igen og lægge dem forfra. Det vidste sig så at flere af de sten de havde købt, var i en ret dårlig kvalitet, så der var flere som var blevet i stykker allerede ved leveringen, andre gik til mens de blev lagt på eller pillet af. Han skrev og klagede til der hvor de havde købt dem, og efter en del diskussion, fik han en nogle nye teglsten som han blot skulle betale fragten for. 1 uge senere kunne de så fortsætte tag projektet. De sidste tagsten kom på og det var et ganske fint resultat.
Stilladset blev pillet ned og der blev ryddet op efter arbejdet.

2 uger senere, kom den første af de 2 store danske storme – Bodil. Det viste sig her at taget hvis ikke var lagt helt så stabilt som de selv havde regnet med, for dagen efter så var flere tagsten blæst ned og andre blæst i stykker af ting som evt. har ramt ind i taget. Så ud og få bestilt nogle nye tagsten og brugt en dags tid på at ordne taget.

Efter at have regnet på det tingene og hvis arbejdes tiden, stillads leje osv. også indgår i denne udregningen, så havde det nok være en smule billigere at få et rigtigt tagfirma til at tage sig af opgaven, så havde der også i de fleste tilfælde været en garanti på jobbet, hvis taget ikke havde kunne klare stormen. Så næste gang min ven Ole skal have lagt et nyt tag, så bliver det ikke ham selv som udfører jobbet. Der er ikke altid at gør det selv er den bedste løsning, nogle gange kan det faktisk godt være billigere at betale en professionel for at udføre det. Hermed skal det ikke siges at det altid er bedst at få et firma til jobbet, der findes også en del dårlige firmaer, lige som der findes dygtige gør det selv typer. Dette her var blot et eksempel på hvordan det kunne gå hvis man er lidt uheldig.

Skriv en kommentar