Hvorfor vælge tagpap

Tagpap er oftest lavet af glasfiber fleece, som efterfølgende er blevet imprægneret med andre materialer for at skabe vandtæt produkt. Ofte er der tale om tjære stoffer, som f.eks. asfalt eller bitumen, der er brugt som imprægneringsmidler netop for at gøre filten vandtæt mere modstandsdygtig overfor vejr og vind. Glasfiber-baserede filt er nogle af de produkter med længst levetid. De er ikke tilbøjelige til at rive og holder sig godt mod ekstreme vejrforhold.

For nylig har polyesterfibre blevet udviklet som grundmaterialet til tagpap. Polyester er også meget modstandsdygtig over for rivning og i stand til at modstå de hårde elementer som et nyt tag tit udsættes for. Polyester tagpap også imprægneret med asfalt (bitumen) for at gøre det vandtæt.

En anden mulighed er helt økologisk tagpap som laves ved hjælp af fibre af klude. Materialet er normalt vædet med asfalt til imprægnering, og for at bevare de økologiske kvaliteter nogle mennesker foretrækker. Ligesom mange andre økologiske muligheder, er levetid på disse ikke helt så længe som hos glasfiber. Imidlertid har fremskridt inden coating hjulpet forlænge levetiden af ​​disse filt typer en del.

Nye typer af tagpap

Teknologi fortsætter med at skabe forbedringer for tagpap. I øjeblikket kan tagdækkere vælge at bruge en termoplastisk polyolefin membran, eller TPO som det også kaldes, som underlag. Det bruges som tagpap, men er lettere, mere modstand mod punkteringer og endnu stærkere end polyester tagpap. Det har kun været på markedet siden omkring 2004, så det har endnu ikke at bestå prøven af ​​tid som traditionelle tag pap har. Dog er tidlige resultater meget lovende og mange er ret optimistiske. Denne type papir kunne nemt blive den type tagpap man benytter fremover.

Læs også: Fordele ved at vælge et nyt tag i tagpap

Alt inden for tagtyper forbedres konstant, og tagpap er ingen undtagelse. Nye teglsten undertage er til rådighed, som levere de nødvendige vandtætte funktioner sammen med en skridsikker belægning, der gør det sikrere at gå på. Disse valg er i høj grad værdsat af tagdækkere arbejder på stejle pladser til deres øgede trækkraft. De er lige så let at arbejde med, men er betydelig sikrere at bruge.

Andre forbedringer på tag pap området omfatter indstillinger, der er overlegen på søm forsegling, vejer mindre og kommer i bredere plader end de traditionelle 36 “. De materialer til disse overlegne tagpap er dyrere, men omkostningerne er let opvejes af de reducerede lønsatser for installation. Hvis du arbejder på en særlig stor tag, kan bredere ruller hjælpe med at reducere antallet af sømme, samt sænke den samlede arbejdskraft bekostning af installation og dermed bringe prisen på det nye tag ned.

Nogle ruller har linjer markeret på dem, hvilket gør den overlappende processen enklere og hjælper dig med at holde linjerne lige. Disse ruller er lettere at bruge og vil hjælpe dig gøre et professionelt stykke arbejde. Holde rækkerne lige og endda er afgørende for om en effektiv tag underlag.

Én ting at huske på er, at tungere papir ikke altid bedre. Med et ordentlig tagdækning job, kan man opnå samme beskyttelse som ved brug af f.eks. et skifertag eller ståltag hvilket er med til at gøre dette til en meget attraktiv løsning til især moderne huse.

Læs også: Tagpap en mulig tagtype

Tagpap i ruller

Mens alle typer af tagpap kommer i ruller, kan du dog selv bestemme, hvilke størrelse ruller du vil købe. Den mest almindelige bredde er 36 “, men fås oftest også i andre størrelser. De ruller er typisk enten 50 eller 100 meter lang. Vælge længere ruller vil tillade dig at dække mere tagflade med færre sømme. Husk, at hver søm er en mulighed for vand for at komme igennem og dermed trænge ind i hjemmet. Derfor vil fjerne så mange søm som muligt og derved skabe en stærkere barriere for vandet. Tag dig tid til at måle taget, vil hjælpe dig med at afgøre, hvor mange ruller du kræver til jobbet, så du ikke ender købe mere, end du har brug for.

Tagpap bliver som sagt solgt i ruller, så hver rulle vil hovedsageligt være én lang rektangel. filten er rullet op på taget, og derefter skæres efter behov for at passe til formen af ​​taglinjen. Fordi det er fleksibelt og let ændres med en hobbykniv, kan det skæres til at passe enhver form tag. Uanset om du har at gøre med et smart moderne tag, et traditionel tegltag eller skifertag eller en victoriansk tag med pergolaer, kan tagpap nemt justeres og skæres til den perfekte pasform så du får lige netop det tag du ønsker. Så hvis du spørger dig selv hvorfor vælge tagpap, så har du nu svaret.

Skriv en kommentar