Et af de steder hvor der er store besparelser at hente i boligøkonomien er ofte på varmeregningen.
Om du kan spare penge afhænger dog af flere ting er din bolig helt ny og har de seneste løsninger, så er der nok ikke så meget at hente, men selv på få år kan der ske meget inden for udviklingen af grøn energi, optimering af isolering og så videre så måske kan der pludselig være en del mere at spare end du troede.
Læs med her og se hvordan du finder ud af om du kan spare penge på varmeregningen.
De mest energirigtige løsninger
Det er efterhånden velkendt at bl.a. olie og elvarme hører til blandt nogle af de mere dyre løsninger, men hvad er de bedste løsninger så?
Det afhænger igen lidt af din bolig og din nuværende løsning, nogle af de mest energirigtige løsninger er ofte grønne alternativer som f.eks. jordvarme og solceller, men igennem de seneste år er varmepumper også blevet effektive og miljøvenlige, samtidig med at de er billige i drift.
En varmepumpe kan altså både være miljøvenlig og god for din boligøkonomi.
Beregn om du kan spare penge
Ved at klikke ind på en hjemmeside der forhandler varmepumper kan du oftest beregne hvor meget du vil kunne spare på at få installeret en varmepumpe.
Du kan beregne din besparelse over en bestemt årrække, så du kan se hvor meget løsningen kan spare dig for på lang sigt.
Indtast din nuværende varmekilde, vælg dit årlige forbrug, boligens størrelse og om du har radiatorer eller gulvvarme, samt hvor godt din bolig er isoleret.
Herefter vil du få en ca. pris på hvor meget du kan spare hvert år.
En ny varmekilde er en investering
Selv om du kan spare mange penge på sigt med en ny varmekilde, så kan det godt være svært at få råd her og nu. For det koster en del at udskifte den eksisterende varmekilde med en ny, og pengene har du jo måske ikke nu og her, da du jo bruger dem på din nuværende løsning.
Nogle banker tilbyder særlige lån til energiforbedringer, men det er faktisk også muligt at få en varmepumpe på abonnement.
På den måde kan du få råd til din varmepumpe nu og her, for et fast beløb hver måned.
Husk at der også findes forskellige tilskud du kan søge. F.eks. håndværkerfradrag, puljer til udskiftning af gamle varmekilder osv.