Få den bedste udflugt i naturen

Hvis du skal på udflugt i naturen over flere dage, kræver det nøje planlægning. Den velforberedte er den, der vil få den bedste oplevelse og bedste tur. Sæt dig derfor ned og lav en plan for din tur. Lister over ting, du skal bruge, hvad du skal have indkøbt, grundig research og meget andet. Du får hjælp til at planlægge din tur herunder.

Find shelters på forhånd

Hvis du ikke skal overnatte i telt, er du muligvis afhængig af shelters. Derfor giver det sig selv, at du skal have styr på, hvor der er shelters på din rute, så du bedre kan planlægge, hvor lange strækninger du skal gå om dagen, for at tilpasse det diverse overnatningsmuligheder.

Det er altid en god idé at have en anden plan i baghånden, hvis nu en shelter skulle være optaget. Hvis du i dette øjeblik, hvor du læser dette, ikke kan komme i tanke om noget, vidner det netop om, hvorfor det er vigtigt at planlægge grundigt på forhånd.

Indkøb af nødvendigt udstyr

Når du har dine lister klar, skal du naturligvis købe ind til din udflugt. Det kan være, at du skal have en ny rygsæk, der kan indeholde alle de ting, du skal have med. Her er det vigtigt at eftertjekke og gå din tur igennem flere gange, for at opdage småting, du måtte have glemt. Når du står midt ude i naturen, er det, du har glemt, noget, du vil mangle – og det kan du ikke lige skaffe.

Har du konkrete planer, skal du huske redskaberne til dette

Hvis du kan konkrete planer med din udflugt, skal du også købe ind til dette. Det kan være, at din rute går langs vandet, fordi du vil kigge efter rav på din tur. Her kan nødvendigt og konkrete udstyr også komme dig til gode – redskaber du måske ikke selv har tænkt på. Hvis det er den helt store rav-ekspedition, du skal ud på, kan du fx overveje en ravlygte. Et smart redskab, der øger dine chancer væsentligt for at finde rav. Du kan klikke ind her for at læse mere og finde den bedste ravlygte.

Har du glemt noget?

Ja, og til sidst kan du sætte dig ned og lave en liste over de ting, du har glemt. Ikke fordi du nødvendigvis har glemt noget, men i langt de fleste tilfælde vil man opleve, at man kommer i tanke om en række ting, man fuldstændigt havde lagt fra sig. Har du fx husket en tandbørste og tandpasta? Det kan være sådan nogle små ting, der alligevel ender med at have en afgørende betydning.

Vær fleksibel for hver dag

Det er desuden en god idé, at du forholder dig fleksibel i forhold til din tur. Der kan opstå situationer, hvor dine planer ændrer sig, og derfor er det en god idé at have en plan B eller C. Du skal derfor ikke holde dig fuldstændigt slavisk til dine planer, da det hurtigt vil kunne slå dig ud af kurs, hvis der skulle opstå ændringer.

Skriv en kommentar