Kan jeg få nyt tag om vinteren?

Mange mennesker står ofte og har kritisk brug for tag arbejde, som skal udføres i de koldere måneder, og alligevel spekulerer de ofte på, om at udføre tagarbejde i løbet af denne tid er en god idé.  Ofte høre høre jeg spørgsmålet – kan jeg få et nyt tag om vinteren? Eller måske er det bedre at vente, indtil foråret, når tingene varme op? “Efter alt sandsynligvis har tagdækkere ikke nok ikke lyst at være på taget, når jeg ikke engang har lyst til at være udenfor.” Hvorimod bekymring over kvaliteten af tag arbejde i vinteren fortjener et detaljeret svar, og bekymring for tagdækker er tankevækkende, tror jeg at de fleste tagdækkere ville være uden arbejdet hvis disse ting havde noget på sig.

Når man overvejer at få renoveret sig gamle tag eller lagt et nyt tag om vinteren, skal man som på ethvert andet tidspunkt,først opdele tagdækning ind i de to store kategorier – ” reparationer” og “udskiftninger “.

Læs også: Nyt tag i tegl eller beton

Så vidt reparationer går, kan næsten enhver form for tagreparation nemt klares lige så godt om vinteren, som det kan gøres om sommeren. Hvor manglen på varme umiddelbart kan gøre en forskel er inden for tætning mellem skifer tagsten, kan tætningsstrimler anvendes til at rode bod på dette problem. At fjerne store dele af skifer (eller tegl for den sags skyld) i løbet af vinteren er en god måde at vende en mindre reparation til en stor én. Når sne samler sig i bunker på taget, bliver reparationer yderst vanskelig og sne der smelter kan bringe store mængder vand  ind i huset, f.eks. på gipsvæg som ofte binder vandet uden der sker synlige skader (men derfor er de ikke væk). Det bør ikke glemmes, at smeltende sne kan forårsage utætheder, hvor regnen normalt ikke ville.  Sneen nærmest taget vil smelte før den sne der ligger over, hvilket skaber et vandlag mellem tagstenene og størstedelen af sneen, idet smeltningen er forårsaget af varme  fra indersiden af ​​huset. Forvente at dit tag lække hele tiden sneen smelter på taget, ikke kun ved slutningen vinteren. Boligejere bør se tiden før store snefald som deres “sidste mulighed” for at forhindre potentielt ødelæggende konsekvenser som følge af kendte tag skader.

Når det kommer til fuld udskiftninger til et nyt tag, er vi nødt til at overveje at tagdæknings projekter opdeles i tre hovedkategorier. Først og fremmest vil de fleste tagdækkere overveje flade tage, efterfulgt af bølge tag, og så endelig “hårde tag” ( tagene, der hverken flade eller afhænge af tjære striber til at hjælpe de enkelte stykker med at klæbe til hinanden.)

Mange fladt tage er temperaturafhængige af design. Selvklæbende tage som f.eks. visse typer af tagpap er det bedste eksempel her på. Disse tagene kan ikke installeres under visse temperaturer, som er bestemt af producenten. Men to andre store flade tagtyper forbliver i tagbeklædning kategori. Der er dem, der udnytter kraftig varme som ild til at klæbe dem til en basisflade, og dem, der er mekanisk fastgjort. Den ene af disse systemer kan installeres uden at overveje udetemperaturer. Mekanisk fastgjort systemer kan installeres uden at bekymre sig om at “brænde dit hus ned”, en nice feature af mekanisk vedlagte systemer. Et sådant system er ” Dura- last”, der er specielt designet til at blive skruet sammen under installationen. Detaljerne i taget (sømme, ovenlys osv.) er udfyldt med brug af en varme pistol, en langt sikrere metode i mange tilfælde.

Skifertag er den tagtype som er mest tilbøjelige til at lide som følge af en vintertid installation, men dette er afhængig af en række faktorer. Først bør man overveje de umiddelbare omgivelser af huset for at se om det kan være overdækket. Er det et område, hvor der findes store mængder støv, er det sandsynligt for at det deponere sig mellem skifererne før forårs temperaturer klæbe dem sammen. Hvis dit hus har en masse nybyggeri omkring det, kan du overveje at udskyde at få lagt et nyt tag. En anden ting der skal overvejes, er den tagdækker, du har valgt til at udføre opgaven. Kan han sørge for at indstille trykket på hans boltepistoler, så du ikke overskrurer de skruer der skal bruges? Hvis han ikke kan se dig i ansigtet, og bekræfter, at han forstår effekten af temperatur på vintertid installation af et skifertag, bør han ikke lægge et nyt tag på dit hus. Hvis du er sikker på din tagdækker, ikke bekymret for støv og samlinger.

“hårde tage” som metaltag, skifer, kompositmaterialer, trætage, osv., ikke er afhængige af deres relative samlinger efter installation eller en klæbestrimmel til at holde dem på plads, men er som regel afhængig af skruer , søm eller clips. Disse tagdækning systemer kan alle installeres om vinteren, selvom nogle af dem kræver ændringer, der skal foretages under installationen. Som et eksempel, komposit skifer eller kunst skifer der kan sømmes på med en pistol i de varmere måneder, men skal enten a) være fastsømmet i de koldere måneder, eller b ) varmet op forud for installationen. Et ståltag kræver at tagdækkere kan bære store paneler rundt på taget, hvilket kan være vanskelig i de kolde vinter vinde. Hvorom alting er, kan disse tage sagtens lægges i vintermånederne uden nødvendig at miste liv og lemmer eller øget sandsynlighed for problemer senere.

Ud fra ovenstående kan man se, at tagdækning er en handel, hvor justeringer ofte skal foretages for variabler i vejret, men det er ikke en faktor der gør at man slet ikke kan få lagt et nyt tag om vinteren eller renoveret sit gamle tag. Tagdækkere er mennesker, der er vant til ekstremt vejr. Ha’ ondt af dem, hvis du vil, men lad det ikke holde dig fra at give dem et god job. Så jo du kan sagtens få et nyt tag om vinteren.

Skriv en kommentar