Valg af vinduer skal matche dit tag

Find det rigtige vindue til dit tag For mange er taget på ens hus selvfølgelig det vigtigste når det kommer til udseende, men på en klar 2. plads kommer vinduerne. Derfor er valg af vinduer også en kritisk faktor når du hjem skal renoveres. Vælger man de forkerte vinduer, så risikere man at få et hus eller lejlighed som ser meget anderledes ud end hvad man havde i tankerne. Vælger man en for dårlig kvalitet, så kræver det løbende ekstra vedligeholdelse eller du får nogle vinduer med en kortet levetid. Lad os tage et kig på nogle af de mest populære modeller når man skal vælge et moderne vindue. Lad os starte med at se på hvordan vinduet kan åbnes.

Topstyret vinduer

Et topstyret vindue, er et vindue man åbner fra bunden og toppen køre ud af. Denne type benyttes normalt i stuer da det kan være en enkelt og praktisk løsning for mange. Da de ofte kan åbnes en hel del uden at ruden er i vejen for noget, giver de også gode muligheder for udluftning.

Sidehængte vinduer

Næste alle af os kende de klassiske sidehængte ruder, da denne type hører til de mest benyttede. Disse åbnes fra side og kan enten åbnes ind af eller ud af, præcis på samme måde som en dør. Selvom man måske har et tungt vindue, betyder det ikke så meget, da man sjældent mærker vægten når et sidehængt vindue skal åbnes.

Vende Vinduer

Vende vinduet er ikke helt så kendt som de 2 andre typer, men det benyttes dog stadig i stor stil mange steder. Denne model er lidt anderledes da den åbnes i midten af vinduesrammen. Fordelen ved denne model, er at der så kommer luft ind både for oven og i bunden af vinduet. Dermed giver denne type mulighed for endnu bedre udluftning end de 2 andre typer.

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer er en anden type af klassiske vinduer, som ofte forbindes med små sprosser. Denne type vindue, bruges en hel del i forbindelse med renovering af ældre huse, eller i boliger hvor man ønsker et klassisk og traditionelt udseende. Bondehusvinduer høre til de sidehængte vinduer og fås med 1 eller flere fag. Er det med mere end 2 fag, så kan de midterst fag som regel ikke åbnes.

Frederiksbergvinduer

Et Frederiksberg vindue, er et 3 fags vindue, hvor den midterste del ikke er magen til de 2 sider. Denne type af vinduer benyttes ofte i ældre boliger i storbyerne og kan give et rigtigt elegant udseende til det rigtige hus.

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduet har fået sit navn, da det godt kan ligne et dannebrogsflag hvis man stiller det på siden. Helt op til omkring 1950’erne var denne type den mest brugte type af vinduer i Danmark. I dag er det dog stadig en populære type, men den anvendes mest de steder hvor æstetisk og udseende er vigtigt. Vinduet består som regel af 4 sidehængte rammer, som hver kan åbnes individuelt. Disse kan så være yderligere inddelt med sprosser, så du får et vindue som passer perfekt til dit behov.

Kvalitet er vigtig

Man vælger desværre at købe billige udenlandske vinduer når man skal renoverer eller bygge nyt, men ofte kan det alligevel bedre betale sig at give lidt mere for den danske kvalitet. F.eks. ved at købe dem lokalt hos en forhandler som f.eks. ptvinduer.dk i Aabybro eller Tømrer Hansen på fyn. Du spare ofte en hel del tid i vedligeholdelse og får nogle vinduer som holder flere år før de skal udskiftes. Mange har oplevet at købe billige plastikvinduer, for at opdage at efter blot et par år, ser ens nye vinduer gamle og slidte ud.

Skriv en kommentar