Lad din nye varmepumpe betale sig selv

Vælger du at skifte dit gamle varmesystem ud, har du mulighed for at komme til at spare mange penge hvis du skifter til en varmepumpe, da du vil komme til at bruge meget mindre energi.

Alt efter hvor stor din energibesparelse er, har du mulighed for at få mange penge tilbage i tilskud, fra Energistyrelsen. Energistyrelsen har nemlig siden 2010 udbetalt flere tusinde, til de boligejere, som ønsker at forbedre deres energiforbrug.

Det er vigtigt at man vælger den rigtige varmepumpe, som passer til ens behov.

Som udgangspunkt, findes der tre varianter, som er dem du kan vælge af få installeret. Der er tale om jordvarme, luft til luft, og luft til vand.

Jordvarme vil typisk være den, der har den største besparelse på din energiregning. Luft til vand har også en meget stor besparelse, men vil ikke kunne måle sig med jordvarme i det lange løb. Fælles for disse varianter er at de kan stå for opvarmning af bolig og brugsvand. Ønsker du at vide mere om disse typer, så besøg Jordvarmeanlaeg.dk

Luft til luft derimod, er kun en varmepumpe, som man skal bruge til at hjælpe et allerede eksisterende varmesystem. Det kan også være en god løsning til sommerhuse, eller huse som man ikke skal bo i, i løbet af et helt år. Er dette noget for dig, så læs mere på Lufttilluftvarmepumpe.dk

Det får du med en varmepumpe

Når du har valgt at investere i en varmepumpe, og den er kommet godt i gang med at køre, vil du have en kilde til billig energi. Samtidig behøver du ikke være bange for at løbe tør for olie eller lignende, nogensinde igen.

Som vi er kommet lidt ind på før, så vil du også komme til at kunne få store besparelser på din kommende energiregning. En besparelse vil typisk kunne ligge på de 30-60% – og det er uden at tælle det tilskud med, som du også har mulighed for at få.

En varmepumpe vil heller ikke behøve at blive erstattet lige foreløbigt. En varmepumpe har nemlig typisk en levealder på de 20 år, hvilket gør at en enkelt varmepumpe, kan nå at tjene sig selv hjem, sammen med de næste par stykker.

Tilskuddet fra Energistyrelsen

Tilskuddet, som også bliver kaldt for et energisparefradrag, er noget som du får udbetalt fra det firma, der typisk vil installere din nye varmepumpe.

Du skal dog være sikker på, at det er et energiselskab, som har en gældende aftale med Klima- og Energiministeriet. Har de ikke en aftale, er de ikke en del af det ‘hold’, som skal være med til at skabe et lavere CO2 udslip.

Hvis du er i tvivl om dit energiselskab tilbyder dette tilskud, kan du altid kontakte dem, enten på mail, eller på telefon. Har du hos et energiselskab, som er kendt i Danmark, vil chancerne for at de er med i ordningen, være meget store.

Hvis du gerne vil finde ud af, hvor meget du vil komme til at spare i alt, kan du blot læse mere om tilskud til varmepumper her. Her vil der nemlig komme mange forskellige beregninger frem, hvor du skal indtaste dine oplysninger og den type varmepumpe du gerne vil have installeret.

Skriv en kommentar