Tag melorme ind i undervisningen

Insekter generelt og melorme i særdeleshed er meget oppe i tiden i undervisningsøjemed. Insekter spås en stor fremtid som alternativ protein-kilde, og derfor er det i den grad relevant at tage det op i undervisningen af den kommende generation.

Dybdegående info om melorme – på dansk!

Som underviser kan det være svært at finde relevant information om melorme-håndtering på dansk, men tjek lige denne artikel ud: https://www.folkeskolen.dk/1875266/gratis-bog-om-melorme-i-undervisningen

Her er der adgang til gratis download af den, formentlig, eneste bog om melorme på dansk. Bogen kommer godt omkring stort set alle aspekter ved pasning og opdræt af melorme, og har også afsnit med inspiration til, hvordan disse larver kan integreres i undervisningen.

Melorme er nemme at arbejde med

En af årsagerne til, at melorme mange steder er det foretrukne insekt i undervisningsøjemed, er utvivlsomt, at de er så lette at arbejde med. De kan trives med minimal pasning og vedligehold, og de stikker ikke af. Det er perfekt, hvis insekterne skal bruges til observation over en længere periode, og derfor skal opbevares i klasselokalet.

En anden grund er sikkert også, at melorme er utrolig billige i indkøb. Det gælder også foder og øvrige remedier. En investering på 2-300 kroner vil typisk være rigeligt til, at en hel klasse kan arbejde med et melorme-projekt over flere måneder!

Brug melorme-bogen som udgangspunkt

E-bogen om melorme kan være et godt udgangspunkt, hvis du som underviser beslutter dig for at tage disse insekter ind i undervisningsplanen. Bogen er designet til visning på mobil-skærm, så alle eleverne kan i princippet udstyres med en kopi som fælles reference.

Bogen er rigt illustreret og forfattet på letlæselig dansk. Der er også en del billeder, som uden videre kan vises på storskærm som udgangspunkt for lektionen.

Mange vinkler i undervisningen

Melorme kan integreres naturligt i en lang række fag. Den åbenlyse indgangsvinkel er selvfølgelig naturfag, men der er mange flere muligheder:

Eksempelvis kan de inddrages i matematik, hvor de kan måles og vejes, og hvor der f.eks. kan laves statistikker over variation og vækst.

Melorme er også relevante i samfundsfag, hvor emnet kunne være brødfødning af jordens befolkning og de problematikker der allerede er omkring dette. 

Skriv en kommentar