Trænger dit tag til et tageftersyn?

 

Taget er nok den vigtigste del af et hus. Hvis det ikke har et, kan du sige farvel til dit hjem! Der er ikke meget, vi gør med hensyn til vores hjem, der vil påvirke dets værdi mere, end hvilken type tag vi vælger, og hvor godt der er blevet passet på det. I denne artikel vil vi komme ind på, hvornår du bør gå i gang med at udskifte dit tag og nogle generelle ting om tage i Danmark.

Hvilke forskellige tag-typer findes der i Danmark?

Der findes mange forskellige tagtyper i Danmark. Det mest almindelige er det skrå tag, som kan være udført med tegl eller skifer, bølgeplader (disse kaldes ofte bare “tegl”) eller nogle gange endda betonplader! Der er også en mulighed med fladt tag, som er blevet mere populær i de senere år, og du vil ser det på flere og flere huse. Dertil kan du også vælge farven på dit tag. Den typiske farve er sort, men rød er også ganske populært.

Hvis man er på jagt efter nye tegl til sit tag, så skal man også være opmærksom på, at der findes et hav af forskellige typer tage, som varierer i udseende, glans, former og størrelser.

Hvad er den gennemsnitlige levetid for et tag?

Dit tags levetid afhænger i høj grad af tagets type, hvor godt det er blevet passet (f.eks. om der er utætheder), og hvor du bor i Danmark. De nationale gennemsnit viser, at skråtage med teglsten holder ca. 75-100 år, men det er kun et gennemsnit, og der kan være stor forskel fra hus til hus.

Hvordan ved du, hvornår det er tid til en tagrenovering?

Der er tegn, der tyder på, at dit tag trænger til udskiftning: Teglsten falder af taget (hvilket især sker om vinteren), mosvækst (mos elsker fugtige forhold) og også en generel forringelse af dit tags udseende.

Tage er ikke billige at udskifte, og de skal gøres rigtigt af sikkerhedsmæssige årsager, så hvis du mener, at det måske er tid til et nyt tag, eller hvis du gerne vil vide hvor længe dit tag holder endnu, så kan du hos Karmdal Tagdækning kan du få lavet et gratis tageftersyn. Så kan du blive klogere på dit tag, hvordan kvaliteten er, om der er nogle lækager nogen steder, samt den generelt status for netop dit tag.

Man skal også huske på, at selve taget har stor betydning for selve husets værdi. Hvilket er værd at tænke på, hvis du gerne vil sætte din bolig til salg, inden for den nærmeste fremtid.

Hvem er Karmdal tagteknik?

Karmdal tagteknik er et tagkonstruktionsfirma med base i Aarhus, Danmark. De tilbyder gratis rådgivning, og kan give dig et bud på, hvad dit tag har af levetid – alt sammen helt gratis! Du kan ringe til dem, for at bestille et gratis tjek, enten via telefonen eller igennem der kontaktformular på deres hjemmeside. Hvis du er på udkig efter nye tagsten, tilbyder Karmdal et bredt udvalg af forskellige tagprodukter at vælge imellem. De har alt fra fliseservice, installation og reparationer til udskiftning af tagsten!

Skriv en kommentar