Vi ser nærmere på betontag

Betontag er en tagtype som vinder mere og mere ind i det danske samfund. Vi har i forvejen en stor beton og cement produktion her i landet og kvalitet er temmelig høj, så det er kun naturligt at vi også er begyndt at fokusere mere på tage lavet af disse elementer. Et beton tag er et temmelig solidt tag der nemt modstår vind og vejr, ved og mærke hvis det er overflade behandlet ordentligt. Det vejer en del mere end f.eks. et tegltag eller ståltag og sætter derfor nogle ekstra krav til din tagkonstruktion så de kan klare den ekstra belastning. Beton i sig selv er ikke vandafvisende og hvis man blot brugt ren beton til en tagkonstruktion ville i løbet af blot få år ske forskellige typer af frost sprængninger og andre skader på taget. Derfor er alle betontagsten imprægneret med en forsegling der forhindre vand i at træge ind i betonen. Dette er ikke nødvendigt ved mange af de andre tagtyper som skifertag, ståltag eller tegltag. Tagpap der i mod kan i nogle tilfælde godt kræve en eller anden form for efterbehandling med en forsegler.
Et betontag er for mange derfor et oplagt valg når der skal ligges nyt tag på boligen. De billige priser, og de mange muligheder som er med et beton tag, gør at det er en tagtype, som man bør tage med i sine overvejelser.

Læs også: Valg af betontag til nyt tag

Fordelen ved denne tagtype er at den er temmelig billig i forhold til f.eks. tegl eller skifer og du han få den i mange forskellige udformninger og farver. Dog er der en del som syntes den ikke helt udstråler samme kvalitet som f.eks. et tegl tag gør, men det forhindre ikke denne tag typer i at være blandt en af de mest populære typer af tag her i Danmark og som sammen med tagpap vinder mere og mere ind på marked. Især muligheden for selv at kunne vælge en unik farve som ikke så andre her i landet har er noget af det som gør beton tag til en meget interessant mulighed for mange. Derfor ser vi også en stigning i brugen af betontage her i Danmark, hvor denne tagtype efterhånden har snuppet lidt af andelen fra dem som normalt ville vælge et tegltag. Prisen på et nyt tag i beton, er som sagt noget mindre, og ofte kan du spare omkring 20-25% på materialer ved at vælge beton frem for tegl. Arbejdet med at få lagt taget, er næsten det samme, så det er ikke på den del at der er nogle større besparelser, men udelukkende på materiale prisen.

 

Tilbage til gratistagtjek.dk.

Skriv en kommentar