Tiden er inde til vinterdæk på bilen

Tiden er ved at være inde til at du skal tænke på vinterdæk

Vi nærmer os november og det betyder at du skal til at tænke på om du skal have vinterdæk på bilen. Det er nemlig lige her omkring at man begynder at skifte. Det er dog desværre også noget der lige kræver at man ofrer lidt penge på det. 

Skal man have vinterdæk på ?

I Danmark er der ikke krav om at du SKAL have vinterdæk på bilen. Det er dog noget der anbefales. Ligeledes er det en god ide at huske vinterdæk hvis du forlader landet. Der er nemlig mange lande omkring os der forlanger vinterdæk. Det kan være ved vintervejr eller ved en bestemt dato. 

Prisen er lidt øv

For mange er det en øv udgift at skulle have vinterdæk på bilen. Det koster et sæt ekstra fælge og er også lig med udgifter til skift, med mindre du gør det selv. Specielt kvinder hader at skulle ofre flere tusinde kroner på dæk, når de kunne bruges til tøj, sko, sminke, tasker, frækt lingeri eller andet lækkert. Det er dog vigtigt at have de rigtig dæk på bilen hvis du vil sikkert gennem vinteren.

Kan man beholde de samme dæk på hele året

Der findes et dæk der kan sidde på bilen hele året. Derfra kommer også navnet, nemlig helårsdæk. Det er dybest set lidt en hybrid af sommerdæk og vinterdæk. Det ligner dog mest et vinterdæk. Det har nogenlunde samme mønster, dog en lidt anden gummiblanding. Med helårsdæk kan du slippe for at skulle skifte dæk og dertil også beholde dine flotte alufælge på hele året rundt.

Der er dog en ulempe ved sagen, nemlig sikkerheden. Et helårsdæk er ikke helt så sikkert om vinteren som et vinterdæk. Ligeledes gør et sommerdæk det også bedre om sommeren. Det er en kompromis man skal afslutte. Der hvor det gør sig bedst er nok på mindre biler og dem der ikke kører helt så mange kilometer. 

 

Skriv en kommentar