Nyt tag med eller uden solceller?

Et valg som mange overvejer når de skal have lagt nyt tag er om de skal have installeret solceller når de alligevel er i gang med at få lavet det hele om. Solceller kan for mange være en god måde at spare på strømregningen og samtidig gøre dit for at formindske udledningen af CO2 og andre skadelige ting der opstår ved afbrænding af kul og olie. Det er stadig megen diskussion kan betale sig økonomisk eller ej, men de fleste målinger og analyser typer på at det stadig kan være en god investering af få lagt solceller ind. Især hvis du alligevel er ved at få lagt et nyt tag da installations omkostninger her vil være betydelig lavere end hvis du skal have installeret en solfanger eller solceller på et eksisterende tag. Du spare f.eks. opsætning, daglige leje og nedtagning af stillads for blot at nævne en besparelse. En anden ting ved at få lagt solceller i forbindelse med opsætning af et nyt tag er at man nu om dage kan få integreret solcellerne i flere tagtyper således at man slipper for den store grimme sorte kasse man normalt forbinder med solceller herhjemme. F.eks som dette billede af et Koncept Roof med solceller fra Komproment. Lige nu er det stadig mulighed for at få tilskud til nyt tag, i forbindelse med bolig job ordningen.

Især inden for et skifertag ser vi ofte integrerede solceller, men også inden for tegltag og andre tagtyper begynde de så småt at vinde frem.

Læs også: Skifertag med solceller

Fordelen her er at man skjuler de ellers så grimme solceller kasser og integrerer dem direkte i taget så man ikke lægger så meget mærke til dem hvilket giver et noget pænere resultatet. Prisen på et nyt tag med solceller er efterhånden også faldet en hel det så det nu er noget almindelige mennesker også kan betale sig fra og gøre at det rent faktisk kan tjenes hjem igen inden for en overskuelig årerække. Jeg ved at hvis jeg selv skulle ud og have lagt tag på mit hus nu her var det bestemt en ting som jeg ville overveje, både for min egen økonomis skyld men også for at gøre mit for at minimere belastningen for miljøet. Desværre er det endnu ikke muligt at få til alle typer af tag, f.eks. kan man ikke få det til tagtyper som ståltag, eternittag, tagpap eller betontag hvilket jo sætter en naturlig begrænsning på om man skal overveje indbygget solceller eller de mere traditionelle solceller som man kender.

Skriv en kommentar